Магарета успокоиха депресиран женски носорог

Магарета успокоиха депресиран женски носорог

Носорог

Животните от зоопарка в грузинската столица Тбилиси никога не остават без приятелчета, дори и понякога те да са от друг вид. Живеещият в зоологическата градина женски носорог Мануела се сближил с тамошните магарета, след като не могъл да съжителства успешно с козите и зебрите, информира Асошиейтед прес.

Мануела се депресира сериозно, когато партньорът ѝ почина. Тя преживя смъртта му толкова тежко, че дори се държеше агресивно към персонала, обяснява говорител на зоопарка.

За да се опитат да успокоят тъжащото животно, работниците вкарали в клетката на носорога няколко зебри. За жалост, Мануела никак не им се зарадвала и реагирала доста остро на присъствието им. След като не успели да решат проблем със зебри, на гледачите им хрумнало да опитат с кози.

И този път съвместното съжителство претърпяло неуспех, тъй като рогатите животни се изплашили и избягали. За изненада на всички обаче Мануела отново възвърнала предишния си покой благодарение на две магарета. Животните се „сработили“ моментално и агресивните изблици на депресираната Мануела отшумели.

Това обаче не е единствената случка, която потвърждава, че магаретата, противно на всички разбирания, се оказват социални животни. Неотдавна целият свят се трогна от видеото за двете домашни животни-магарето Jellybean и козелът Mr. G от Южна Калифорния.

Двете животинки съжителстват заедно в продължение на десет години, когато един ден тяхната стопанка остава без пукната пара и те биват конфискувани. Козелът попада в неправителствената организация Animal Place, даваща убежище на малтретирани и зле отглеждани животни, а магарето е настанено в друг приют.

Магарета

Служителите на Animal Place дали време на козела да се адаптира в новия си дом, хранели го и полагали всички грижи, но животното изглеждало унило и не поглеждало дори към предлаганите лакомства.

Mr. G е прегледан от ветеринарен лекар, но не са установени никакви здравословни проблеми. Накрая служителите все пак се досещат, че животното е на път да се поболее от мъка по изгубения си приятел Jellybean.

След два дни магарето е отведено при своя дългогодишен другар и козелът се изправя на крака. Mr. G забравя за депресията и започва да се храни. Сега двамата с Jellybean са преместени в 600-акровия имот Grass Valley, където пак ще могат да съжителстват заедно.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати