sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бременна слоница прави слонска йога

Бременна слоница прави слонска йога

Бременна слоница прави слонска йога

Бременна азиатска слоница от зоопарка в Хюстън, САЩ започна да прави специални упражнения и се подложи на диета, информира Ройтерс.

Работниците в зоопарка се притеснили за бъдещата майка Тес, тъй като теглото ѝ надвишавало нормалните стойности. Затова те решили тя да мине на подходящ режим, с който килограмите ѝ да се нормализират навреме за раждането след около година.

Подлагаме Тес на хранителна диета и тренировки, защото искаме да изпреварим събитията. Щом наближи моментът на раждането, тя ще може да се движи много трудно и ще е доста пасивна, казва отговорникът за едрите бозайници в зоопарка Дарил Хофман.

Тес тежи около 3500 килограма, което означава, че надвишава нормата с шест процента. Всъщност килограмите на бременната слоница трябва да са толкова чак в края на бремеността ѝ.

Ако животното продължава да наддава, това може да се отрази негативно на раждането, ето защо Тес трябва да свали цели 228 килограма.

За целта бъдещата майка спазва нискокалорична диета и се разхожда всяка сутрин по 3.2 километра в ограждението си, преди да дойдат посетителите на зоопарка.

На Тес също така ѝ се налага да прави упражнения за крайниците си, които служителите на зоопарка наричат слонска йога. Чрез тях би трябвало да се подобри мускулният тонус.

И въпреки че от наша гледна точка 228 килограма са много, според гледачите на слоницата планираното отслабване на животното може да се сравни с това 91-килограмов човек да отслабне с 5.4 килограма и не би трябвало да е толкова трудно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати