Как да избираме икони

Икона

Независимо дали искате да купите икона за себе си или за подарък, трябва да се съобразите с това, какво покровителства съответният светец, изобразен върху иконата.

Християнският символ може да послужи като пожелание и да помогне на съответния човек.

Иконите са изображение на светци, които покровителстват определени групи от хора и или определени аспекти от живота.

Така например, ако искате да подарите икона на банкер, трябва да изберете такава, на която е изобразен Свети Николай Чудотворец, защото той се смята за покровител на банкерите и моряците.

Свети Никола

Освен като подарък икона може да купим и за дома си, като се съобразим с това, какво покровителства светецът, изобразен на нея.

За здраве и дълголетие

Светците, които покровителстват здравето и оздравяването в християнството, са Свети Йоан Кръстител, Свети Пророк Илия, Свети Киприан и Юстина, Свети Антон и Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян. Ако искате здраве, трябва да изберете икона на един от тези светци и да я поставите в дома си.

За дома, семейството и децата

Ако искате домът, семейството и децата ви да бъдат закриляни, трябва да изберете икона на Света Богородица, Свети Мина, Свети Архангел Михаил, Света Петка и Свети Стилиян, защото тези светци покровителстват сплотеността и цялостта на семейния дух.

Света Ана

За бременност и раждане

Светците, които покровителстват забременяването и лесното раждане, са Света Анна, Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян, Света Мъченица Варвара, Преподобна Доминика, Света Екатерина и Света Марина. Можете да си купите икона на един от тези светци, за да ви помагат при бременността и раждането.

За любов и женитба

Свети Лазар е покровителят на женитбата и се вярва, че той насочва девойките към правилния и бъдещия им съпруг. Светиците Вяра, Надежда, Любов и майка им София помагат при откриването на голямата любов.

За обучение

Вярва се, че икона на светите братя Кирил и Методий помага при обучение, свързано с езика и културата. Икона на свети Седмочисленици покровителства силата на духа, а икона на Света Екатерина и Блажени Серафим носят успех на изпити.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати