Учени създадоха макет на Ада
Scientists Created a Model of Hell
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Учени създадоха макет на Ада

Учени създадоха макет на Ада

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k938
Учени създадоха макет на Ада
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

В лабораторни условия специалисти успяха да пресъздадат облика на Ада на Земята.

Учените смятат, че това място, за което никои не е давал доказани свидетелства, се намира в земното ядро.

Ядрото на Земята е мистичен въпрос, които занимава химици и физици от векове.

През годините учените са прилагали различни методи, за да изучат сърцето на нашата планета.

Учени създадоха макет на Ада

Наскоро група от изтъкнати експерти, ръководени от Дъглас Далтън, се опитаха да изследват топлинните потоци на дълбочина от 600 до 2900 км в земната мантия.

Учените са установили, че долната мантия се намира под налягане, което се равнява на различни дълбочини от 230 000 до 1 300 000 пъти, колкото е морското налягане.

Според предположенията на учените температурата в земното ядро е между диапазона 1500 и 3700 градуса по Целзий.

Специалистите са стигнали до заключението, че описанието на земното ядро напълно съвпада с описанието на Ада.

Понеже все още не е създадена технологията, с която човек може да се спусне до сърцето на Земята, учените решиха да създадат макет, базиран на техните предположения, за облика на Ада.

Учени създадоха макет на Ада

Експертите са пресъздали магмените процеси, като са взели магнезиев оксид – една от основните съставки на магмата, която създава адските условия в дълбините на земните недра.

Специалистите се надяват, че това изучаване на процесите, които протичат в земната мантия и ядро, ще могат да прогнозират развитието на планетата ни.

Традиционната представа за Ада е изградена от Стария завет.

Според нея веднага след смъртта безтелесните души на непокаялите се грешници слизат в Ада, за да изтърпят наказанието за греховете си приживе във вечния огън.

Тази представа твърди, че Адът е огромно подземно царство, подвластно на Дявола. Там грешниците са изтезавани от демони до деня на Страшния съд.

Наказанията съответстват на вида на престъплението – клеветниците са обесени на езика си, устите на лъжесвидетелите са пълни с огън, мързеливците лежат в огнени легла, прелюбодейците са измъчвани чрез змии, преминаващи през телата им и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
54
43
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
09.03.2015 01:33
Защо коментиращите никога не вникват в статиите? Сякаш коментирате само заглавието. Учени са създали макет на Ада - създали са теоретично (тоест по предположения, а не по факти) начина по който би изглеждал Ада. Те не знаят какъв би бил той, но са го направили според описанието от библията. И още нещо... сега всеки втори би казал "това са глупости, аз не вярвам в такива неща". Тук не става дума дали вярвате или не, всеки сам си преценява дали вярва в съществуването на Ада или Рая. Подобни коментари (каквито има при много подобни статии) биха били извън контекста.
1
0
_ThisGirlIsSmart_
_ThisGirlIsSmart_
11.01.2015 23:08
Вие пък от къде знаете,да не би сте ходили в Ада,не че не вярвам,ама мисля,че все едно,че ако някой има не толкова хубава идеа,да бъдем наказани,че сме казали истината за идеата,ако например сме изморени неможем да си мързелуваме и ако имаме да кажем нещо важно,а неможем да кажем все пак трябва и да излъжем,неможе за всяка една грешка някой да бъде измъчван така
0
1
Фън-Хуй
Фън-Хуй
27.06.2014 13:13
Ебати тъпата cтатия.
2
3