Научете се да разговаряте с тялото си

Медитация

В практиката на древните лекари основно правило е било да разговарят с органите на пациентите си и по този начин да ги лекуват от различни болести.

В древен Тибет е било прието будистките монаси да обръщат внимание на всяка клетка в тялото, смятайки че тя има съзнание. Те твърдели, че влизат в мислен контакт с човешката клетка и я лекували, извинявайки ѝ се за това, че са я разболели.

В съвременната нетрадиционна медицина съществуват няколко метода за самооздравяване.

Най-популярният метод е сеанс, който трябва да се проведе между 4 ч. и 6 ч. сутринта, като предварително вземете топъл душ.

Сън

При този сеанс трябва да легнете и да изключите всички устройства, които могат да ви разсейват. Трябва да се отпуснете и да съсредоточите вниманието си върху точка между веждите.

Затворете очи и си представете, че гледате цялото си тяло. След това вниманието ви трябва да се насочи към определен орган, който ви притеснява.

Изразете любов и благодарност към всяка клетка, която изгражда органа, след което се заслушайте в дишането си и се постарайте да се освободите от мислите си.

В края на сеанса не бързайте да ставате - излизането от медитативното състояние трябва да бъде постепенно.

Първо пребройте бавно от 1 до 10, поемете си дълбоко въздух и си кажете: “Чувствам се отлично. Аз съм бодър и пълен със сили! ”

Установено е, че много здрави хора провеждат редовно този сеанс, тъй като организмът получава възможност за няколко минути на ден да включи механизмите на самооздравяването и подмладяването.

Сърце

Нови проучвания сочат, че 2/3 от пациентите по света се оплакват от неуважително отношение от страна на лекарите си.

Затрудненото общуване е основна причина за недоволството у хората.

Тези факти карат болните да търсят помощ в практиките на алтернативната медицина.

Много е важно всеки човек да обръща внимание на посланията на тялото си. Всеки телесен симптом е сигнал от нашето тяло.

Психолозите твърдят, че всеки орган има символично значение и отговаря за определени емоции.

Сърцето отговаря за любовта, белият дроб - за свободата, черният дроб символизира вярата, а стомахът символизира възприемчивостта.

Например, ако ви заболи стомахът, значи не може да възприемете някакво обстоятелство.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ели Коева
Ели Коева
10.02.2015 10:38
Така е.Само с едно не съм съгласна.Че Тази медицина е не-традиционна.Та нали ТРАДИЦИИТЕ в това отношение са се запазили векове,за да ги преоткриваме и ползваме и днес.Нека признаем Тази медицина за традиционна и ТЯ ще ни се открие изцяло.
1
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
21.03.2014 00:31
Това е много интересно и бих го пробвала. Аз лично вярвам в силата на ума и тялото в едно.
2
0