sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Астрално»Как да си отворим чакрите

Как да си отворим чакрите

Чакри

Чакрите на човек представляват седемте основни енергийни центъра в тялото. Още преди хиляди години йогите са определили чрез своята изключителна духовна практика седем основни комплексни системи, които свързват нашия микрокосмос с външния макрокосмос. Всека една от тях съответства на определена физическа област.

Първата чакра се нарича Муладхара или коренова чакра. В човешкото тяло, тя се намира в основата на гръбначния стълб, в областта между ануса и половия орган. Символизира най-общо обективното съзнание, съзнанието във физическата, материалната вселена. В материалния свят контролира волята за оцеляване, нуждата от материална сигурност, желанието за основните материални блага и избора на професия.

Средствата за събуждането на тази чакра, както и познанието ѝ, са концентрация и медитация върху нея. Този, който познава активирането на този енергиен център, успява лесно да преодолее своята привързаност към материалното и да стане изключително смел без страх от смъртта.

Муладхара се фокусира върху храносмилането и репродуктивното благополучие. Нужно е да си представите нарастващ червен фонтан от светлина, излъчващ се от корема ви. Светлината се разширява и вие я вдишвате. Нежно кажете на себе си, че енергията тече свободно през корема ви. Важна е концентрация върху промяната на яркостта и структурата на тази червена светлина. Запомнете, че сте в безопасност и здрави в корена на своето съществуване.

Втората чакра е Свадхистхана – сексуалната чакра, намираща се в центъра на кръста. Нехармоничното и активиране може да предизвика състояния на развълнуваност и умствени смущения. За да се активира, човек трябва да се концентрира и медитира върху нея и върху съответстващите енергии. По този начин се обогатяват въображението, интуитивното познание и отличното владеене на сексуалните функции, заедно с навлизането в астралните светове. Когато бъде овладяна, личността ще изглежда млада, ще има богат възстановителен капацитет и преодоляване на смъртта.

След блестящия червен фонтан при първата чакра, вижте как светлината се разширява леко нагоре по тялото ви и променя цвета си в искрящо оранжево. Вдишайте дълбоко, като сменяте интензитета на светлината с всяко вдишване. Погледнете надолу през светлината и вижте къде оранжевата и червената се срещат. Насочете чувствата и мислите си в тази посока и кажете на себе си, че сте изключително и креативно същество.

Третият енергиен център е Минипура, наричана още Слънчев сплит или Пъпна чакра. Тя представлява разширеното съзнание и желанието за мощ. Отговаря за раздвиженото съзнание и динамиката, волята, егото, индивидуалността, самодисциплината и интелигентността. Нехармоничното и активиране може да предизвика борба в човека за власт и много болка.

Астрални светове

За да се активира тази чакра, е необходимо да се опознае любовта. Концентрацията и медитацията биха дали способността да се откриват скритите съкровища. Този, който я овладее, никога няма да бъде докоснат от болест, не ще се страхува от пламъци и дори този човек да седне в огнището, не ще бъде докоснат от болката. Неговата воля и мощ са необикновени.

Оранжевият фонтан от светлина се разширява нагоре по тялото ви, за да запълни следващата чакра с ярка, жълта светлина. Върнете се мислено към предизвикателствата, които имате в работата или с други хора. Освободете се от тях през тази светлина и ги оставете да излязат през върха на главата ви към Вселената. Кажете си, че заслужавате доверие и имате вяра в живота си. Погледнете надолу през жълтото, към оранжевото и червеното, и си представяте всяка цветна светлина перфектно подредена.

Четвъртата чакра Анахата – Аджана се намира в областта на сърдечния сплит. Символизира съзнателната любов, емпатията, алтруизма и призванието. Нехармоничното съгласуване води също в смущения в ендокринната жлеза и по-точно - в тимуса.

Когато е активирана, тази чакра провокира събуждането в поезията и творчеството у човек. Внимателното медитиране върху нея може лесно да доведе до изживявания на полети сред астралния свят. Нужно е обаче да се овладее даването на прошка.

Вдишайте дълбоко и си представете как жълтата светлина се разширява нагоре и пълни сърдечната област с успокояваща, трептяща зелена светлина. Тази светлина трябва да пулсира с ритъма на сърцето ви. Осъзнайте, че Вие сте обичани и живи. Бавно разширете зелената светлина извън тялото си, след което отново я подравнете с другите. Останете така, като само дишайте и чувствайте.

Вишудха – е петата, Чакра на шията. Намира се в на гърлото и символизира чистото съзнание и креативност. Активацията и благоприятства за разбирането на невербалното общуване. Изобщо всички дарби, способности, сили, познати като сидхи, са свързани с гърлената чакра. Активира се чрез медитация, чрез която се постигат спокойствието, безпристрастие, приятен глас, събуждане на художественото вдъхновение, способност за вярно тълкуване на светото писание, разбиране на тайния език на сънищата.

Отваряне на чакри

Вдишайте в областта на пътя нагоре по шията до ларинкса, щитовидните и слуховите функции и си представете как се пълни с блестяща синя светлина. Сетете се за всички страхове, които имате и да ги освободите с пристъп на смях. Вдишайте дълбоко и погледнете надолу през синьото към зеленото, към жълтото, към оранжевото, към червеното и си ги представете в перфектна линия.

Аджна е Трето око. Шестата чакра е разположена по средата на челото, в междувежието.

Представлява върховното умствено съзнание, което благоприятства за директно възприемане на невидимите светове. Хармонизирана ли е, Аджна чакра дава умствено прозрение, самоконтрол, ясновидство, върховна интуиция и извън сетивно възприятие.

Индиговата светлина се понася към Вселената, преодолявайки всяко препятствие и се свързва с Божественото. Кажете на себе си, че е времето да успокоите съзнанието си, да му позволите да се учи и да последва божественото водачество. Чуйте всички интуитивни идеи, които ви хрумват. Затворете светлината в тялото си и я насочете нагоре към върха на главата.

Центърът на темето представлява Сахасрара, последната седма чакра. Разположена е над короната на главата и е известна "Върховен център за контакт с Бог".

Затворете очи и си представете небе от златна светлина. Изстреляйте виолетов сноп лъчи през върха на главата си и се свържете с това небе от златна светлина. Почувствайте всемира. Вие сте здрави, в безопасност, богати, креативни, обичани, уважавани и обгрижвани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 5
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Славян
Славян
13.11.2014 16:27
как се отварят тея чакри,нищо не разбрах
5
0
Фън-Хуй!
Фън-Хуй!
27.06.2014 13:47
Да фак!?
3
3
kiki
kiki
20.09.2013 22:58
останах с впечатление,че за да си активирам чакрите- техниката е " секс,секс и само здрав секс"!!!!
2
3
аз
аз
19.09.2013 20:07
Само искам да кажа че ако чакрите се затворят буквално , ние умираме.... Тоест те никога не се затварят а само не работят хармонично. Първа чаква се "отваря"най лесно със секс- редовен и страстен секс. Затова стои в основата на Тантра изкуството на екстаза. Втора чакра се "отваря" по същия начин но със осъзната емоционалност. Хората които имат предразсъдъци няма да успеят да се справят. Всъшност хармоничната работа на чакрите се определя от мисълта ни и от отношението ни към нас самите, тялото ни и света около нас. Останалите чакри имат отношение към любовта която насочваме съзнателно към нас самите и цялостното осъзнаване на света около нас. Като пример, жените които се срамуват от гърдите си и подтискат сексуалните си желания често си блокират сърдечната чакра а в резултат заболяват от сърдечни проблеми или рак на гърдата......
9
3