Смайващи случаи на оцелели от самолетни катастрофи

Самолетни катастрофи

Самолетната катастрофа е нещо, което никой не иска да му се случи. Ето какви са смайващите случаи на хора, оцелели след този ужас.

На 30 юни 2009г., на път за Коморските острови в Индийския океан, се разбива самолет на йеменските авиолинии. Тринадесет със сигурност е щастливото число на Бахия Бакари - единственият оцелял пътник в самолета.

Бахия Бакари е 14 годишна французойка. Тя е 13-ият човек от 1970 година до тогава, спасил се от сигурна смърт в самолетна катастрофа. Любопитна подробност е, че 9 от тези 13 оцелели, са деца - сякаш Господ е бдял над живота им.

От това следва заключението, че при самолетна катастрофа децата са с по-голям шанс да оцелеят. За това обаче няма категорични доказателства, а и противоречи на всички теории на вероятностите. Факт е обаче, че съществуват “необичайни случаи”, които говорят, че е по-вероятно именно малчуганите да се измъкнат.

Оцелели от самолетни катастрофи

За да се спаси човек в самолетна катастрофа, влияят два фактора. Първо – трябва да има късмет, и второ - чувство за самосъхранение.

На 8 юли 2003 г. “Боинг 737” на Суданските авиолинии се разбива на път от Порт Судан за Хартум. Спасява се единствено 3-годишният Мохамед ал Фатах Осман. Той пада върху дърво, където го намира номад. Момчето има сериозни изгаряния по тялото и губи част от левия си крак, но все пак – оцелява. В родната му страна Мохамед е обявен за “чудото на Аллах”.

На 16 август 1987 година в самолетна катастрофа на магистрала в Мичиган смъртта си намират 154 пасажери и двама души на земята. Оцелява единствено 4-годишната Сесилия Сичан. Тя твърди, че майка й, която умира при инцидента, обгръща седалката и с тялото си, за да я спаси от взрива при удара.

Експлозия сваля самолет над Колумбия на 17 март 1995 г. Той пада в блатото. Когато спасителните екипи пристигат, гледката е потресаващо ужасяваща. Най-неочаквано обаче, в далечината изплаква дете.

9-годишната Ерика Делгадо се намира върху водна лилия. Обяснява, че са и казали да стои там и да не мърда, докато не я открият. На въпроса - кой, тя отвърнала - “Господ”.

Катастрофи със самолети

През 1997 г. едно тайландско бебе оживява в катастрофа над Виетнам.

Също толкова невероятна е и историята на сръбкинята Весна Вулович - 22-годишната стюардеса на Югославските авиолинии. Тя оживява след “свободно” падане от точно 10 160 метра.

На 26 януари 1972 г. самолетът, с който лети от Копенхаген за Белград, е взривен от бомба. В този момент Весна се намирала в опашката на машината.

От мощната вълна я спасява подносът с храна, след което я изхвърля от самолета. Весна пада върху сняг, който омекотява удара. Всички 22-ма пътници загиват, както и останалите 5-има души екипаж.

Стюардесата се спасява с фрактура на черепа, два счупени крака и три гръбначни прешлена. Временно е парализирана. След инцидента не помни нищо от него, но не изпитва и никакъв страх да лети отново. Отдава се на занимания, свързани със снега.

Чувството за самосъхранение е главно при оцелелите от самолетни катастрофи. Така например, преди много години, зоолог оцелява при самолетна катастрофа с малък самолет в морето.

Той постига това, покатервайки се върху тялото на жената, която обича. За негово нещастие обаче, и жена му оцелява. Е, случват се и такива неща.

Рейтинг

5 5
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати