Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магии, Вещици и Проклятия»Какво представлява копанарската магия

Какво представлява копанарската магия

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
Копанарски магии

Копанарите в България са румънско малцинство, като в състава му би трябвало да има и българи, и роми. В момента обаче това малцинство е изцяло ромско. То е влахоезично, но бидейки в пределите на България, говори на български. Изповядва християнството. Копанарите населяват главно Източна България.

Почти невъзможно е да се определи точно броя на това говорещо на влахо-румънски диалект население. Броят им надхвърля 50 000. Произходът им се търси по времето на румънското робство в Южна Добруджа. След като румънските колонисти се изселват, насилствено доведеното население, доведено от Румъния - копанарите, решава да остане.

Традиционният занаят на копанарската общност е правенето на вретена. При тях чергарският занаят започва през март и продължава до Димитровден. Винаги са живеели мизерно, но със занаята са успявали да изкарат прехраната си. Днес обаче занаятът им е замрял и някои от тях са намерили други начини да изкарват прехраната си - чрез правенето на черни магии.

Правене на магии

Според специалисти по магиите черната копанарска магия е най-страшната, с която може да се сблъска човек. Обяснението за вида и е, че се вселява във вещите на жив човек, като най- благоприятно е снимка или косъм. След това този предмет се поставя в гроб.

Ако желания резултат е бърза смърт - предметът се поставя в пресен гроб. Ако се иска постигането на бавна и мъчителна смърт, съответно се заравя в много стар гроб, откъм краката.

Друга разновидност на черната магия на копанарите е с черен живак, като тя отново е смъртоносна. Също така до същия край би довела дори копанарската клетва - толкова силна е тя.

Развалянето на копанарските магии е, както и самите те, най-сложната и трудоемка задача. Тя черпи сили от други, астрални светове, като те са познати само на магьосниците копанари.

Стандартната черна магия се прави сложно, от конец, вода, яйца, пръст от гроб, животинска урина, като при приготвянето се изричат специални заклинания.

Развалянето трябва да се извършва от човек, който познава копанарите и техните практики. Никога за разваляне на магия не се ходи при друговерец. Наистина, копанарите са християни, но тези, правещи магии, изповядват своя вяра, която да им позволи такива волности.

Какво представлява копанарската магия

От когото да ти е направена магия - винаги отиваш за нейното разваляне при човек, изповядваш твоята вяра. Отидеш ли при друг, това ще отслаби още повече защитата ти и ще позволи на магията да те застигне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
518
48
37
26
11
Дай твоята оценка:

Коментари (29)

Изпрати
Потребител#336452Krasi
Здравейте, имам голяма нужда от помощ, аз имам 4 вида постоянни магий и едната от тях е Копанарска. Ако някой може да ми помогне и има някой познат сериозен човек който може да я развали моля пишете ми.
0
0
Потребител#331209
Здравейте, търся кординати на хора, който развалят копанарска магии. моля за помощ
1
0
Потребител#320234
Пълни глупости , като част от това Българско малцинство , нещата ,чета са толкова обидни и неистинни ,че е направо смешно! Как може да пишете такива глупости на гърба на едно малцинство! Нямаме нищо общо с ромите , и не живеем мизерно!Занаятите които прадедите ни са използвали за прехрана са вече отдавна изгубени.Из между малцинството има и власи роми , които си личат по тъмната кожа.В културата ни няма правене на магии ,колкото и да им се иска на някои хора да е така.Направете си правилното разследване и събиране на информацията от потвърдени източници.
9
3
sisidemireva
sisidemireva
12.10.2021 23:19
Ако искате вярвайте , но аз загубих човек от семейството си заради такава магия. Открих хора в България , които я практикуват и много ми помогнаха , както да запазя съпругът си , така и да не загубя още близки. В нищо не ми вървеше , нито в работата , нито в личен план.Живеех в ада .Бях много болна , а когато ходих по лекари ми казваха , че нищо ми няма. Пазете се хора и усетите ли такова нещо веднага търсете помощ !
15
1
Потребител#331209
Моля за кординати?? Спешно или поне село град къде се намират тези хора?
1
0
Николета Кирязова
И нии с приятеля ми имаме направена Копанарска магия моля ако някой знае копанарка за разваляне да пише благодаря предварително
10
0
sisidemireva
sisidemireva
12.10.2021 23:22
веднага търсете помощ
1
0
Потребител#231728
Разваляне на магия,гледане на карти таро,восъколеене,амулети,талисмани,защити,предпазване от негативна енергия,проклятие,страх,разкриване на магия,уроки-тел 0882 355 306 Шамана.
1
0
sisidemireva
sisidemireva
12.10.2021 23:24
Измамник е !
3
0
Анонимен
Анонимен
30.06.2019 15:48
Ot kadesi samana
2
1
Georgi Ivanov
Georgi Ivanov
23.04.2016 20:34
Ей хора какво става с вас какви ви черни магии как можете да вярвате на такива глупости
13
9
0989078608970
0989078608970
03.02.2016 15:53
Нищо вярно няма тук първо копанарите нямат нищо общо с ромите и второ няма никакви черни магии.
Копанарите (Власи, Рудари) да изповядват християнство но преди да пишете такива небивалици първо се информирайте...!
21
1