Български оракул опроверга маите

Български оракул опроверга маите

Груба оракулска грешка е, че през 2012 г. светът ще пропадне. Календарът на маите, който направи тази прокоба, трябва да се извини на човечеството.

Истината за новата година е казана в наш календар от средата на XIX век. На него може да се вярва, защото е отпечатан на чист български език, който елиминира капаните на превода.

"Календар вечний" излиза през 1850 г. в Цариград, за да посочи на земните обитатели какво ги чака през следващите хилядолетия. Автор е възрожденецът Пенчо Радов, родом от Карлово.

Скиталчествата по друмищата отвеждат Пенчо в Света гора. Тук в манастирските библиотеки той е омаян от богатството на словото. В книгохранилниците има старогръцки, древноримски, средновековни и ренесансови ръкописи. Има дори египетски папируси и индийски свитъци. Няма само писмена на маите, защото повечето са изсечени на камък и са трудно преносими.

Пенчо Радов разлиства Аристотел, Демокрит и Питагор. Проучва съчиненията на Коперник, Галилей и Тихо Брахе. Особено го впечатляват астролозите Киприан Леовитий, Гуидо Бонати, Лука Гаурик и Мишел дьо Нострадамус. С такива учители подръка българинът овладява изкуството да чете бъдещето по небесния свод.

След 4 г. упорит труд ясновидецът слага финалната точка. Набор, печат и "Календар вечний" е в ръцете на читателите. Книгата става толкова популярна, че за две десетилетия претърпява шест издания в османската столица, в Белград, Букурещ и Киев.

Карловският оракул разработва свой оригинален метод за отключване тайните на бъдещето. Той групира годините в шестици с идентично астрално начертание. 2012 г. попада в един цикъл с 1872, 1900, 1928, 1956 и 1984. Всички са под знака на Сатурн и Марс в рамките на зодията Овен. Тази комбинация ги прави драматични, но не и фатални за свършека на света.

През 1872 г. е заловен Васил Левски. През 1900 г. избухват селски бунтове срещу десятъка, въведено е военно положение. През 1928 г. страната е разлюляна от най-силното земетресение в новата ни история.

През 1956 г. се провежда Априлският пленум на ЦК на БКП. През 1984 г. се разбива самолет на авиокомпания "Балкан", жертвите са 50.

В този контекст 2012 г. също ще е конфликтна. Звездоброецът пророкува: "Крадци ще се явят по пътищата. Боюве, на богатите и великите человеци смерт, на блудниците болести вредителни, а на честните жени благополучие".

Зимата ще е много студена, снеговита и ветровита, продължава оракулът. Пролетта ще е сушава и хладна. Лятото ще е средно, около есента ще се явят много болести.

Историята е потвърдила, че "Календар вечний" не лъже. За 1914 г., когато избухва Първата световна война, уникалната книга отбелязва "грабителства, поробления и различни боюве помежду силни владетели", пише "24 часа.

Смъртта на Людмила Живкова през 1981 г. Пенчо Радов маркира с лаконичното "смерт на жените". Улучва и промяната на 10 ноември 1989 г. Като "народни возмущения" определя той митингите през есента.

Влизането ни в Европейския съюз през 2007 г. също е отразено така: "Явление на нови царета да искат да грабнат насила державите на другите". Последното предсказание, което можем да сверим с реални събития, е Арабската пролет от 2010-2011 г.

Преследването и ликвидирането на Муамар Кадафи за ясновидеца е "гонение и падение от столът на един силен цар".

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 6
3 4
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Генади
Генади
15.06.2013 14:48
Никъде маите не казват ,че ще настъпи краят на света,а е краят на един техен календар,това че нашите календарите се правят за една година ,не значи че няма да има следваща! Маите са едни от най - развитите в всяко едно отношение народи ,че не е сериозно такива статии против тях да се публикуват !
0
0
Ана
Ана
15.06.2013 13:10
За Людмила Живкова не пише "смерт на жените" ,а пише "смътр на една велика жена "...Книгата я имам от бивша Югославия от '60-те години още.До 2024 г. са предсказанията.
1
0
deni
deni
02.02.2012 11:45
баси и глупостите
0
0
хахахаха
хахахаха
05.01.2012 16:34
да знаете,че на прогнозите на Пенчо Радев винаги може да се вярва повече отколкото на велики народи като Майте и Шумерите например

даже са приживе има негови наследници които могат да ви предскажат историята на човечеството до 3129 година
може да ги намерите в село Дришнярово област Дупнишка, казват Зулу Радев, и Гуньо Радев
0
0