sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Как да определим психологическата възраст

Как да определим психологическата възраст

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Как да определим психологическата възраст
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Всички хора по различен начин оценяват живота си: някои смятат, че всичко вече е свършило още на двадесет години, а за някои всичко тепърва предстои на шестдесет години.

Основна роля за това играе психологичната възраст, тоест това на колко години всъщност се чувства човек в психологически план. Определете много ли се различава вашето мнение относно жизнените планове от това на връстниците ви.

Разберете смятат ли те, че животът е почти изживян или обратното, предпочитат да мислят, че още не е започнал.

Вземете лист и молив. Начертайте хоризонтална линия.

Как да определим психологическата възраст

Тя ще символизира вашия живот, започвайки от момента на раждането и завършвайки със смъртта. Нарисувайте линията толкова дълга, колкото ви се иска. Отбележете възрастта в началото и края й.

Отбележете върху линията точката, в която се намирате в този момент. Трябва да имате предвид възрастта, която е действителна и отбелязана в документите ви.

Например, ако планирате да живеете 100 години, а сега сте на 25, то следователно точката на днешния ден, трябва да отделя първата четвърт от линията. Под точката сложете днешната дата.

Спомнете си всички значими за вас събития, които са се случили през живота ви. Те могат да не са изключително важни, но силно да са повлияли на вашия светоглед.

Такова събитие може да е сватба или прочетена книга, която ви е оказала огромно влияние. Отбележете събитията с точки и ги разпределете по тяхната значимост, но ги запишете в полето вляво на линията.

След това направете същото и вдясно на линията. Там трябва да отбележите събитията, които все още не са се случили, но влизат в плановете ви.

Сега трябва да сравните количеството на важните моменти до точката, отбелязваща вашата реална възраст в момента и това, което е след нея. Превесът на едната или другата страна ще определи вашата психологическа възраст.

Ако събитията от миналото са по-значими, отколкото предстоящите планувани събития, то вашата психологическа възраст надвишава реалните ви години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Защитник
Защитник
27.09.2011 19:48
Иле-ели.

Не знам какво имаш против лесбийките, не знам какво са ти направили, но не е хубаво да се обиждат. И те са хора, и те имат сърца, и тях ги боли.
2
0
White Rabbit
White Rabbit
24.09.2011 18:30
Леле, какви злобни хора има тук, по-добре да ги игнорирам, едва ли струват нещо. Та разултатите от този тест при мен се оказаха равни събития от едната страна и от другата.
2
0
Елена
Елена
22.09.2011 04:38
И казах ли ви, че са много противни лесбийките, проститутките и проститутските помияри ?
0
2
Елена
Елена
22.09.2011 03:29
Представете си ме, прости и неуки същества, така същества така.
0
2
Елена
Елена
22.09.2011 00:25
Кой, как се е уредил, всичко се връща
Бай Иван.
0
0