sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Душата излита за три минути

Душата излита за три минути

Душата излита за три минути

Специалисти от цял свят от дълги години се опитват да докажат с помощта на физически експерименти, че душата наистина съществува като субстанция.

Специалисти от Холандия се опитали да разберат кой начин за умъртвяване на лабораторните мишки, за да изпитат възможно най-малко страдания.

Оказало се, че мишките най-лесно понасят обезглавяването, което им доставя четири секунди мъчения. Но в отрязаните глави била регистрирана мозъчна активност.

Според някои това е доказателство, че душата съществува. Преди две години в американска клиника била направена енцефалограма – картина на електрическата активност на мозъка – на седем пациенти, които умирали от инфаркт.

Душата излита за три минути

След като тези хора починали, мозъкът им сякаш се взривил, той излъчвал мощни електрически импулси, които жив човек не е в състояние да произведе.

Човешкият мозък направо избухва от електрическа активност три минути след спирането на сърцето. Активността продължава не повече от три минути.

Не е ясно какво точно става с мозъка в това време. Много хора вярват, че точно това е моментът, в който душата, която носи даденият човек, излита от тялото.

Някои учени смятат, че след тези три минути, известни като вълната на смъртта, връщането към живот е напълно невъзможно, но нови опити с животни доказват обратното.

До неотдавна се смяташе че мозъкът, лишен от кислород, се уврежда необратимо. Но гениални учени успяват да върнат към живот лабораторни животни, след като сърцето им не е биело петнадесет минути, без това да нанесе вреда на мозъка им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 7
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Eleonora
Eleonora
15.10.2013 13:51
Такъв е живота пък и какво ти пука за някакъв вредител, той може би ще ни помогне с тези тестове да разберем много неща.
3
11
Ани
Ани
02.04.2014 02:01
Ти луд ли си какъв си ??? По тази логика какво ми пука на мен за теб ти си някакъв ненормалник дай да те обезглавя???
9
2
toni
toni
26.08.2013 16:22
"Оказало се, че мишките най-лесно понасят обезглавяването, което им доставя четири секунди мъчения." ,защо не престанат учените да причиняват страдания на животните...що за идиотщина да обезглавяваш мишки ,пък го и понасяли лесно....хората са толкова жестоки ,че дали имат душа или нямат има ли изобщо значение за тях
30
5
Сотиров
Сотиров
04.08.2013 16:58
Когато баща ми почина, снимката му продължи да излъчва вълни като на жив човек в продължение на 18 часа. При котките е по малко-някъде около 12 часа, ако не ме лъжи паметта.
5
1
m.a.w@abv.bg
m.a.w@abv.bg
29.12.2011 00:46
^^^^
1
1
до 2012
до 2012
29.12.2011 00:46
и ако може 2012 ако прочете това да се свърже с мен на мейла ми
0
0
има ли значение
има ли значение
29.12.2011 00:44
хората са толкова слепи за дадени неща.. там е проблема, че когато започнеш да осъзнаваш и асимилираш нещата, като предаваш информация вече на друга честота хората не я разбират и те те мислят за различен или най-малко за луд.
Тук един невеж човек си е създал своя истина и свои морални дългове и разни глупости, хубаво.. всеки си има собствена истина но не я натрапвайте на никого дръжте си я за себе си когато не я одобрява никого!
а по темата, интересно е че толкова много неща са ни пред очите, а ние трябва просто да ги отвориме. не ме интересуват последвалите коментари, освен ако не са от някого като 2012 :)
0
0
?
?
14.09.2011 01:25
До 2012 пич, не знам кой ти е дилара и какво пафкаш ма ме заинтригува. А относно малките Мики Маусчета въпреки, че са жестоки вредители и още какво ли не. Аз си ги обичам както абсолютно всички останали пухкави животинки. И бих желал някой ден да видя всички, с прегризани сънни артерийки, очни ибулчици, носове и скалпове от някои гадни канални плъхове, с чуство за справедливост и морален дълг.


1
3
dfgdfg
dfgdfg
13.09.2011 18:07
Не са ли пробвали да пият мозъците на живи мишки със сламка ? Като не ви харесва, че експерминетират над животни, вървете над вас да експериментират, като гледам няма да е голяма загуба за хода на човечеството.
6
4