Как да развиете интуицията си

Как да развиете интуицията си

Много хора смятат, че нямат интуиция, но това не е така. Интуиция има всеки човек, но просто не при всички тя е достатъчно развита. Интуицията е вътрешния ни глас.

Той ни помага да взимаме правилното решение, да избягваме опасностите, да намираме отговори на въпроси, да знаем как да постъпим в дадена ситуация.

Това не е дар, който е само за избрани, а съвкупност от проницателност, усет и аналитични способности. Можете да развиете тази съвкупност и да имате силна интуиция.

При запознанство с нов човек запомнете първото впечатление, което ви е направил. Когато го опознаете отблизо, ще разберете дали усещането ви за него е било вярно.

Как да развиете интуицията си

Борете се със стереотипите. Хората често не обръщат внимание на вътрешния си глас, най-вече защото са свикнали да мислят с клишета. Когато обмисляте взимането на решение, погледнете въпроса от всички страни.

Понякога най-невероятното решение е най-доброто. Когато телефонът ви звъни, изчакайте една секунда, преди да погледнете дисплея и се опитайте да предположите кой ви се обажда.

Спомнете си ситуации от вашия живот, които сте знаели как ще се развият още от самото начало. Опитайте се да си спомните кое ви е накарало да помислите, че така ще стане.

Учете се да анализирате усещанията си. Когато отивате на среща с приятел, опитайте се да предположите как ще е облечен и какво ще държи в ръцете си.

Когато имате мнение за някого, без да го познавате, помислете как го правите. Защо слагате етикет на неудачник на един човек, друг ви изглежда авантюрист, а трети – добряк?

Вслушвайте се в усещанията си. Когато чувствате тревога, страх или напрежение, опитайте се да разберете с какво са свързани. Може би интуицията ви иска да ви предпази от непредвидени действия.

Рейтинг

4.1
Общо 10 гласували
5 2
4 7
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Сиа
Сиа
16.12.2013 23:39
А как се нарича състоянието на човек, който знае какво се случва в настоящето и в същото време предусеща абсолютно вярно бъдещето на близки и познати хора около себе си? Пак ли е интуиция?
0
0
Таня
Таня
10.07.2013 14:10
Мисля си, че една от задачите ми в този живот е да се науча да слушам вътрешния си глас. Постоянно го пренебрегвам, дори не знам защо го правя. И винаги греша. Не можете дза си представите за какви важни неща го пренебрегвам и после как страдам от това. Понякога ми се струва, че съм непоправима в това отношение.
2
0
ники
ники
15.04.2013 15:53
Как ми се иска да имам развита интуиция. В момента трябва да взема много сложно решение за мен и бъдещето ми, но не мога да разбера кое е плод на интуицията, кое на разума. Някой, ако знае някаква формула да пише на
0
0
stefani
stefani
24.07.2011 13:24
Да, точно така е. Аз имам много развита интуиция.
1
0
Ваня
Ваня
21.07.2011 17:51
Моят вътрешен глас също никога не ме е лъгал, да не говорим, че много пъти ми се е случвало нещата да се развият на 100 процента така, както съм си мислила до най-малка подробност. Понякога съм имала и усещането, че преживявам дадената ситуация за втори път.
0
0
Таня
Таня
19.06.2011 13:56
Вътрешният глас никога не ме е лъгал. Когато го пренебрегна, винаги греша.

1
0