Как да се заредите с енергия

Събуждане Сутрин

Живеейки в бесен ритъм, често се чувстваме изтощени и уморени и нямаме сили дори да седнем. Трудно ни е да станем рано сутрин, да работим, да се грижим за външния си вид, за къщата...

За да излезете от това състояние, трябва да промените нещата, като атакувате умората. Мислете позитивно. Не хабете енергия и мисли за дреболии, които са ви подразнили.

Използвайте енергична музика, за да усетите прилив на сили. Потанцувайте, за да изгоните далече умората и апатията. Дори да се налага да работите седнали, ако послушате няколко минути хубава музика, ще усетите живец.

Умора

Научете се да се събуждате правилно. След като се събудите, първото нещо, което трябва да направите, е да се протегнете като котка. Така мускулите ви се разпъват и се получава прилив на енергия.

Започнете деня си с една чаша чиста вода и нещо вкусно, но в същото време и полезно – плодове, зеленчуци, сирене. Опитайте се да замените кафето със зелен чай.

Правете гимнастика сутрин. Това ще ви помогне да стегнете отпуснатите от работа на бюрото мускули и ще ви дари не само с тонус, но и със стегната фигура.

Използвайте етерични масла с енергизиращо действие, за да ароматизирате помещението, в което работите. Енергизиращо действие имат етеричните масла от лайка, лавандула, розмарин, мента.

Задължително е да се поразходите поне десет минути на свеж въздух в обедната почивка. Дори да имате много работа, е добре да си починете навън, за да усетите прилив на енергия.

Често ставайте от работното си място. Монотонната работа в седнало положение действа отпускащо и дори приспиващо, така че не е учудващо, че ще се чувствате отпаднали.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ime?
ime?
04.07.2013 12:20
.
1
1