Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Примка във времето

Примка във времето

Нина НордНина Норд
Джедай
760495
Минаване във времето

Един от най-загадъчните феномени на времето е така наречената примка във времето. Това явление описва хора и материални предмети от миналото, които по невероятен начин се пренасят в бъдещето.

Един от най-ярките примери за примка на времето се е случил на италианския остров Иския. Времето там тече бавно, животът е спокоен, но не чак дотам, че човек да обърка изминалите часове с години.

През 1997 година Курт Райнер, двадесет и пет годишен мъж, влязъл, куцукайки, в термалния парк „Градината на Посейдон”. Курт бил целият в кал и изподран.

Той казал на служител в парка, че паднал заедно с мотора си и много лошо се ориентира къде точно се намира в момента. Той казал името си и хотела, в който се е настанил. В списъка с гостите на хотела такова име не било открито.

Загадъчният инцидент бил разследван от полицията. След няколко часа станало ясно, че в този хотел се е настанил Курт Райнер, немски турист, но това е станало през 1981 година.

Туристът изчезнал мистериозно и никога никой не го видял. Разследването стигнало до задънена улица и полицаите решили, че Райнер се е удавил. През всичките шестнадесет години Курт се смятал за безследно изчезнал.

Най-странно било, че Курт изглеждал точно както по времето, когато изчезнал – лицето му било като на двадесет и пет годишен мъж и времето не оставило никакви следи върху него.

През 1961 година над щата Охайо преминавал американски самолет. Времето било лошо и се налагало самолетът да се гмурка в облаците. По време на едно такова гмуркане пилотът едва успял да избегне сблъсъка с друг самолет.

С едното си крило той обаче закачил другия самолет. След като се приземил, пилотът подал рапорт за инцидента във въздуха и учудил всичките си началници.

Пилотът описал самолета, с който щял да се сблъска - това бил едноместен биплан с крила, върху които бил опънат плат. Според описанията в мистериозния самолет имало пилот с кожен шлем и големи очила.

Никой не повярвал на пилота, но след няколко месеца в стар хангар бил открит биплан, който точно отговарял на описанието на пилота. Най-странен бил обаче дневникът на пилота, който бил с дата 1911 година.

Там бил описан огромен сребрист самолет с невероятна конструкция, който се носел със страшна скорост и леко го закачил с крилото си.

От едната страна на биплана наистина имало драскотина, която съдържала микрочастици от боята, с която бил боядисан съвременният самолет. Получила се е изумителна примка – бипланът не само е прескочил петдесет години напред във времето, но след това е успял да се върне обратно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Vankkata
Vankkata
04.07.2013 15:22
Ей Марджолин тебе кат не ти харисва гледай си работата и не чети тва! На някои им харесва да четат фантастика дори и да е измислица!
0
0
Марджолин
Марджолин
23.06.2013 17:02
Не е възможно да се ПЪТУВА ВЪВ ВРЕМЕТО !!!!!Спрете с тези фантастики
0
3
Monny Monsterr
Monny Monsterr
11.08.2014 01:33
Ти тъп/а ли си или какво? Нищо лично, но тук са описани ФАКТИ! Това не са някакви измислици или фантастика, а реални хора и събития. Това са доказани факти.
0
0
:)
:)
26.08.2011 23:49
Пътуването напред във времето може и да стане възможно, имам предвид не с темпото, което го правим сега, защото всички пътуваме във времето защото е доказано, че след като се премине скоростта на светлината, времето се забавя. Но назад не мисля, че ще е възможно защото ще се получи ефекта на дядото или нещо от сорта, а именно като се върнеш назад и убиеш дядо си преди да се е родил баща ти, как изобщо си се върнал да го направиш ? А има и друго дори и да се намери начин или изобретим машина на времето, ще можем да се връщаме едва до момента на изобретяването и. Има и друг вариант. Теорията с паралелните светове и вселени и, че след като се върнеш и убиеш дядо си, може би в тамошната реалност няма да се родиш, но тук всичко си остава същото.
0
0
meli
meli
07.06.2011 12:03
Аз вярвам. Много ми е интересна темата за пътуване във времето. Публикувайте и други материали, ако може.
1
0
petrova
petrova
07.06.2011 05:55
Не вярвам, не може да е възможно въпреки, че ще е добре да се усвоят тези техники и да прескачаме във времето.
0
0
Agnese
Agnese
06.06.2011 18:03
Интересно.
0
0