Чърчил и Айзенхауер засекретяват инцидент с НЛО

Чърчил и Айзенхауер засекретяват инцидент с НЛО

Британският министър-председател Уинстър Чърчил и генерал Дуайт Айзенхауер засекретяват инцидент с НЛО в разгара на Втората световна война.

Инцидентът е среща на бомбардровач от Кралските военновъздушни сили със странен, металически НЛО на връщане от Германия. Чърчил и Айзенхауер свикват заседание, на което обсъждат поредица от доклади и рапорти за подобни неидентифицирани летящи обекти, засичащи или преследващи изстребителите на съюзниците.

"Инцидентът трябва незабавно да се засекрети, тъй като може да предизвика масова паника сред населението и да разруши вярата ни в Църквата", нарежда Чърчил на Айзенхауер.

Преди няколко дни британското правителство разсекрети множество НЛО досиета, съдържащи официални документи, скици, чертежи, графики с броя на случаите по години, парламентарни запитвания и писма на очевидци, пише в. "168 часа".

В досиетата Х има данни и за "мемурандум относно въздушните феномени", подготвен през април 1957 година от Обединения комитет за разузнаване към правителството. Според нота на тогавашното Министерство на ВВС, включена в анализите на британското разузнаване "Червена книга", всяка седмица се е получавал по един НЛО доклад, а 6 от всеки 16 "близки срещи" с НЛО след 1 януари 1957 година, са останали неизяснени.

Седем години по-рано шефовете от разузнаването формират Работна комисия за летящите чинии. Инициатор и главно действащо лице е Луис Маунтбатън, британски адмирал от флота, който е убеден, че ТЕ имат извънземен произход.

Чърчил и Айзенхауер засекретяват инцидент с НЛО

През 1952 година комисията събира показания на очевидци в района на Вашингтон, над който е прелетяла "ескадрила НЛО". Тогава Чърчил нарежда да се започне незабавно разследване.

Сред декласифицираните файлове има и подобни доклади за наблюдения между 1995 и 2003 година. През 1996 година техният брой е 600. В част от разсекретените над 5000 страници са описани кораб с размери, надвишаващи 20 пъти футболно игрище, черна триъгълна машина с червени пулсиращи светлини, висяща над Стенли, област Дърам през 1995 година, космическа станция с въртящи се светлинни прожектори в бяло, червено и зелено...

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Извънземен
Извънземен
07.12.2012 14:57
Има нещо, ама няма нищо. Добре е ако има такива документи да се коментират с някакво копие като снимкова добавка. Ясно е, че не сме сами, но... Другото е човешки егоизъм. Успех! Интересно ми е да чета подобни материали.
0
0