sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Как да се отърва от натрапчивите лоши мисли

Как да се отърва от натрапчивите лоши мисли

натрапчиви лоши мисли
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Случвало ли ви се е понякога да сте буквално обсебени от лоши мисли, които ви карат да се чувствате потиснати, депресирани, да изпитвате страх, паника, ужас?

Но не сте могли по никакъв начин да се отървете от тези обсесивни негативи, преминаващи през ума ви? Сега ще ви дадем няколко идеи, които може да се полезни в подобни случаи. Запомнете ви, ако изпаднете в подобна ситуация.

Хванете се за позитивното

Една от най-бързо действащите контра реакции срещу натрапчивите лоши мисли е да ги замените с положителни мисли, като първоначално ще се наложи да го правите насила. След време ще изградите спонтанен навик да го правите и умът ви ще отговаря на всяка негативна помисъл с позитивна.

Ето как да действате. Когато през ума ви мине лоша мисъл, ведната повикайте позитивен спомен, положителна представа, креативна идея, мисъл за чудесно място, образ на любимо лице. Така с доброто ще изтласкате лошото и няма да допуснете то да обсебва съзнанието ви. Вероятно в началото ще ви е трудно, но скоро ще усетите как този метод действа.

Физическа активност

Когато ви връхлетят натрапчивите лоши мисли, започнете веднага да се занимавате с някаква физическа активност. Трудът е една от най-добрите терапии. Може да почистите дома, да работите в градината, да боядисате оградата или изобщо – каквото ви хрумне.

йогата помага срещу натрапчиви мисли

Ако пък желаете, може да поспортувате – йога, каланетика, пилатес действат чудесно както на тялото, така и на ума. Така скоро ще бъдете релаксирани на физическо и психическо ниво, ще повишите нивото на хормоните на щастието серотонин и допамин, което от самосебе си ще изтласка лошите мисли от съзнанието ви.

Дихателни практики

Дълбокото дишане и някои други дихателни техники помагат за възстановяването на баланса на ума и връщане на позитивния поглед към света. Овладейте дишането с корем. Тази практика релаксира и успокоява. При нея при всяко вдишване и издишване се издува коремът и се движи диафрагмата, докато гръдният кош остава неподвижен.

При вдишване си повтаряйте на ум, че зареждате съзнанието си със светлина, а при издишване си представяйте как извеждате негативните мисли от главата си и ги изхвърляте под формата на тъмна енергия към земята.

Занимавайте се с изкуство

Изберете форма на изкуство, която ви вълнува. Може да рисувате, да свирите, да пеете, да танцувате, да пишете поезия, да рецитирате, да разиграете пиеска пред огледалото. Изкуството е чудесна форма на медитация, която увлича, зарежда и помага на ума да се освободи от натрапчивите мисли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати