Какъв цвят дрехи трябва да носим през всеки ден от седмицата

Какъв цвят дрехи трябва да носим през всеки ден от седмицата

Как човек избира цвета на дрехите за деня? Най-често цветовете отговарят на настроението. Друг възможен избор е според времето навън - в тон или в разрез с мрачното време се избира тъмен или ярък нюанс на облеклото. Понякога изборът е напълно случаен.

Не бива да доминира хаотичното цветово решение в облеклото, ако целта е късметът да съпътства всеки от делниците ни. Доминиращият цвят на дрехите действа положително на околния свят, когато е в хармония с цвета на небесното тяло, на което е подвластен всеки ден от седмицата.

Още на древните хора е било известно, че на всеки ден отговаря определена планета от Слънчевата система, а всяка от тях има свой доминиращ цвят. Ако спазваме изискването да избираме цвета, който е характерен за планетата, в съответния ден, няма да нарушим баланса в природата, а това ще помогне на късмета ни.

Първият ден от седмицата е понеделник. На италиански денят се нарича Lunedi. Това е ден, подвластен на Луната. Той е нестабилен и променлив. Други характерни емоционални състояния за него са интерес, уважение, сила, щастие. Цветът, който характеризира този ден, е белият. Подходящ е и сребърен, и светлите нюанси на синьото. Бял цвят и сребърни бижута е не само красива комбинация, но и емоционално правилна.

Вторник е денят, доминиран от Марс. Тази планета символизира властта, смелостта, конкуренцията. Най-подходящ е цветът на страстта - червеният, а също керемиден и оранжев. Денят е подходящ, за да се разрешават проблеми в администрацията и държавните структури.

Сряда е денят, подвластен на планетата Меркурий. Тя контролира логическата мисъл, оттам бизнес делата и перспективите. Пъстрите тонове и зеленото са подходящ избор за цвят на дреха за този ден. Растение, засадено в сряда, има най-голям шанс да се захване.

Зеленото е цветът на сряда

Четвъртъкът се управлява от планетата Юпитер. Тя отговаря за мъдрите решения, интелекта, тялото, философското разбиране на нещата и богатството. Наситено жълтият цвят успокоява планетата и тя ще бъде благосклонна и позитивна към тези, които са избрали жълтото да доминира цветово. Комбинацията със синьо или индиго се разбира добре с ярко жълтия цвят.

Петък е денят на планетата Венера. Романтика, любов, брак, красота са все понятия, съвместими с тази гореща планета. Петъчният ден е подходящ да се поглезим с нови бижута, красиви украшения и даже с нов дом. Добър ден е и за лечение на тежки заболявания. Лилавият и розовият цвят, както и нежните им гами към кремаво, са подходящите цветове за този ден.

Първият от почивните дни е събота и го доминира планетата Сатурн. Тя се свързва с възрастта, болестите, лошата карма, алчността, гнева и болката. Контролира селското стопанство и техниката. Тъмносиньо, сиво и черно подхождат най-много на този ден. Ониксът и ахатът пък трябва да красят дрехите в тъмни цветове.

Неделята е управлявана от Слънцето. Его, слава, чест и смелост са качествата, свързвани с този ден. Жълтото, червеното и оранжевото, които са характерни за централната звезда, са и подходящите цветове за дрехи за деня. Ден за вкусна храна и забавления, съпътствани от усмихнатия слънчев цвят. Златистите тонове са вариант на жълтото и също са добро решение за деня, особено ако е личен празник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати