sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»За новото начало или как да продължим напред

За новото начало или как да продължим напред

за новото начало

Понеделник. Или първо число от месеца. Или пък направо Нова година. А може би – ново десетилетие. Нова връзка. Нова работа. Нов дом. Всяко от изброените е чудесен повод за ново начало, което да зачеркне миналото – особено ако то ни е донесло предимно негативни усещания и преживявания.

Ето, сега в миналото оставяме една година, която преобърна живота на всички ни. Оставяме я с облекчение и поглеждаме с надежда напред. Но как може продължим пътя си, без върху него да пада сянката на миналото? И как да зачеркнем всичко, което до този момент се е случило в живота ни? Как да го забравим? И как необременени да отдадем цялата си енергия на новото начало?

Психолозите отправят няколко ценни и практични съвета, които винаги са от полза, когато говорим за ново начало. Може да се възползвате и вие от тях.

Приемането - най-добрата крачка, за да продължим напред

Това е може би най-ценният и най-важният съвет. Според него не е нужно и не трябва да отричаме това, което се е случило до тук.

Не го загърбвайте, не го изтласквайте, не го заличавайте, не се обвинявайте за него или не обвинявайте другиго. Просто отчетете миналото такова, каквото е и го приемете. Кажете си – „Приемам всичко, което до този момент се е случило в този живот. Приемам, че то е трябвало да се случи.“

Когато успеете действително да изречете и повярвате в тези ключови утвърждения, вие ще усетите необходимия мир в душата си относно всичко, което остава зад гърба ви. Това ще ви даде стабилност и сила да продължите напред. Единствено приемайки като правилен и необходим изминатия до тук път, вие може да продължите напред „начисто“.

Разчистването – ново пространство за новото начало

как да продължим напред

След приемането е ред на разчистването. Във физически и ментален смисъл. Направете си равносметка – от кое имате нужда и кое вече не ви е необходимо. Добре е това да се отнася едновременно за предмети, но и за мисли, чувства и емоции. Разчистете дома си от стари и ненужни вече вещи. Отървете се от всички предмети, които ви дърпат назад и носят тежки енергии. Едновременно с това анализирайте емоциите си.

Необходим ли ви е още този страх, който изпитвате, когато сте на ръба да започнете нещо ново? Нужна ли ви е тази несигурност? От какво ви предпазват те? Нужен ли ви е този ужасен гняв? Какво ви носи? Задайте си тези и други въпроси, относно емоционалните състояния, които може да отчетете. Отървете се от всичко излишно, което ви пречи да вървите смело и уверено напред.

Движението – време е за първи крачки

Сега вече може да извървите първите крачки във вашето ново начало. Как става това? Направете нещо, което искате от толкова много време, но все отлагате поради една или друга причина. Време е да го сторите! Направете най-накрая този свой избор! Вземете най-сетне това решение.

Може би трябва да напуснете работата, да прекратите взаимоотношенията с някого или да споделите с някой нещо, което ви мъчи... Или просто да отделите време за хобито си, за любим човек, за себе си. Започнете да реализирате плановете, които само кроите, но никога не намирате време и смелост за тях.

Е, поздравления, вече започнахте своето ново начало!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати