Какво ще ви причини накрая токсичната връзка, ако останете в нея?

Какво ще ви причини накрая токсичната връзка, ако останете в нея?

Искаме веднага да вмъкнем, че не просто така тези отношения се наричат токсични. Това не е просто лоша връзка, а отношения които сриват до нулата вашето самочувствие, самоуважение и буквално ви изсмукват емоционално.

Тези отношения са не само опасни за вашето физическо здраве, но и за психологическото ви, оставяйки трайни последствия и отпечатък върху вас. Човекът до вас просто ви използва, манипулира и контролира, но не и обича. Важно е да осъзнаете това и да се отскубнете от подобна опасна за вас връзка.

Това не са щастливи и здравословни отношения, а буквално е терор над вашата личност, сривайки в прах вашето самоуважение. Вие започвате да си мислите, че заслужавате подобно отношение и да се лъжете, че човекът до вас ви обича, неосъзнавайки това, че се намирате в токсична връзка.

Признаци на токсичните отношения

- страх;

- чувство на вина;

- загуба на доверие;

- ниска самооценка;

- чувство на опустошение в душата;

- загуба на интерес към живота.

Какво ще ви причини накрая токсичната връзка, ако останете в нея?

Токсичните взаимоотношения нанасят психически рани, като подобно на физическите, трябва време, и то не малко, за да заздравеят.

1. Намалено самочувствие

Токсична връзка

Няма как да се разминете без това, защото по презумция при токсичните връзки първото нещо, което губите, е именно вашето самочувствие. Колко силна ще е тази травма, зависи от много фактори, като в това число и колко време е траела вашата връзка.

2. Емоционално изтощение

Попадайки в токсична връзка, жената постоянно изпитва емоционален стрес, който не е никак напразен. Токсичните връзки карат половинката да се чувства психологически наранена, нарушавайки емоционалния ѝ баланс. Това винаги води до емоционално и дори физическо изтощение, което трудно се възстановява.

3. Подозрение

Друга негативна последица от токсичните взаимоотношения е невъзможността да възприемете любовта на истински добрите хора, които ви заобикалят и ви ценят истински. Причината за това е, че банално ще станете подозрителни към искреността на околните. Това е сигурна гаранция за подкопаване на всички ваши бъдещи шансове за лично щастие.

4. Безсъние

Токсичната връзка причинява безсъние

Психологическото натоварване, което жената изпитва по време на токсичната връзка, може да доведе и до натрупването на много големи количества стрес. Психолозите наричат ​​стреса „тихият убиец“. Това, от своя страна, води и до хронично безсъние, което също е много опасно състояние.

5. Страх

Бъдете готови и че ще изпитвате неописуем страх от всичко и всеки. Вие просто ще сте прекалено наранени и уплашени, за да започнете в близко време нова връзка. Починете си и се заобиколете от вашите най-близки приятели и семейството ви, които ще ви помогнат да излезете от този сложен за вас етап в живота ви и да се съвземете от страшния кошмар, който сте изживели.

Обективно погледнато, всички отношения, в които не се чувствате комфортно, не са здравословни за вас и психиката ви. Затова ако виждате, че нещата не се получават, тогава просто се разделите с този човек, защото някъде там зад ъгъла ви чака вашата истинска втора половинка, която ще ви обича и цени.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати