Ретрограден Меркурий - как се отразява на физиката и психиката

Ретрограден Меркурий - как се отразява на физиката и психиката

Астрологията се възприема от мнозина като псевдонаука, въпреки че има неоспорими доказателства за това, че тя влияе на психиката и дори на физиката.

И така, докато някои продължават да се смеят на астрологията, други активно изучават тази област, правят прогнози и знаят всичко за нашия живот.

Ретрограден Меркурий - как се отразява на физиката и психиката

Според астролозите движенията на небесните тела оказват огромно влияние върху земните процеси. Както знаете, планетите на Слънчевата система се движат около слънцето по орбитите си. В някои моменти някои планета се появява заедно със Земята от едната страна на Слънцето и, наблюдавайки ги от нашата планета, изглежда сякаш те започват да се движат в обратна посока.

Как обаче се получава това и дали е визуален трик?

Доста от хората спорят защо това е толкова важно, имайки предвид че планетата всъщност продължава да се движи по своята траектория, тоест без да променя посоката си. Въпросът е, че зодиакалната система е геоцентрична, тоест според астролозите Земята е в центъра на всички събития.

Следователно се дава оценка не на реалното движение на планетите, а на тяхното преместване, което очевидно е много по-сложно от обикновнот орбитално движение. Ретроградността на планетите е типична за всички планети на Слънчевата система, но най-вече за Меркурий, тъй като тази планета се движи бързо и влиза в ретроградната фаза 3-4 пъти годишно.

По принцип Меркурий отговаря за комуникациите, търговията, работата с информация и хора, транспорта, обучението, - тоест за почти всички области от нашия живот.

Близнаците и Девата са най-силно повлияни от ретрограден Меркурий, защото Меркурий е тяхната планета.

Ретрограден Меркурий

Астролозите наричат ​​периода на ретрограден Меркурий често „страшен“. Според тях трябва да отложите всички свои начинания, да не стартирате нови проекти, да не сключвате сделки, да не правите големи покупки и да не започвате нови взаимоотношения.

Причината е, че подобни начинания ще са обречени на провал, тъй като Меркурий се движи назад.

Голяма част от учените смятат самия феномен на ретроградността за оптична илюзия. Няма обаче нито едно неоспоримо доказателство или опровержение за това дали Меркурий влияе върху нашата психика.

Водят се обаче доста спорове в научните среди, като и до днес истината е някъде по средата, тъй като учените не са стигнали до единодушно мнение, като се изказват само различни хипотези.

Каква обаче е според вас истината и дали ретрограден Меркурий влияе на нашата психика и физика?

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати