Кои са хората сенки?

Кои са хората сенки?

Всеки човек малко или много се страхува от тъмнината и това е напълно нормално. Дори обичайните предмети могат да бъдат възприети за нещо мистично и странно, когато светлината се скрие заедно с последните слънчеви лъчи.

Съществуват обаче и така наречените хора сенки, като мненията относно съществуването им се разделят, както и какво представляват те.

Кои са хората сенки?

Това е истински феномен, който много учени изучават и ден днешен. За тях се споменава дори в Корана, като там те са наричани странни черни същества. Там се споменава, че те живеят в нашия свят и взаимодействат с човека.

Създадени са дори множество форуми на тази тема, където много хора споделят своя опит и преживявания, които са свързани с феномена наречен хората сенки. Повечето от тях ние виждаме не директно, а с периферното си зрение и именно затова е трудно да бъдат описани как точно изглеждат. Някои ги описват като неясни фигури, като силуетът им наподобява именно сянка на човек, често с шапка с периферия. Обикновено се виждат в нощните часове и при директен поглед към мястото, където сме ги видели, те все едно се изпаряват в нищото.

Съгласно историческите записи се смята, че те просто ни наблюдават, но не са споменати случаи на нападение. Те все едно идват само да видят как действаме и как се държим, като според една от теориите за хората сенки те са пряко доказателство за съществуването на други измерения.

В книгата на Мишел Белангър се разказва за няколко подобни преживявания на различни екстрасенси, които са се сблъскали лице в лице с този феномен. За разлика обаче от повечето случаи, те не са се крили в сянката на периферното зрение, а са гледали директно в очите.

хората сенки

Още един интересен факт е това, че хората, които са успели да ги видят, споделят че те имат червени или жълти очи и се появяват обикновено в утринните часове. Най-често това се случва около 3 часа и по-точно в 3:33, като това е половин от дяволското число и се смята, че тогава аномалната енергия достига пика си.

Съществуват много различни теории за това какъв е този феномен. Една от тях и може би най-логичните е това, че това е просто плод на нашето въображение. Друга пък се основава на парейдолическата илюзия и това че хората сенки реално не съществуват. Типичен пример за това явление е това как можем да видим различни фигури в облаците например.

Много често това явление се случва с хората, които страдат от безсъние или изпитват недостатъчно сън. Те споделят, че виждат неясни фигури в тъмнината, след като дълго време не са спали, затова това могат да са дори просто халюцинации, които са предизвикани от липсата на почивка.

Страдащите от нарушения на съня, като например сънната парализа (синдром на старата вещица), също наблюдават тъмни форми.

Има много други чисто психологически и физиологични условия, с които може да се обясни този стряскащ феномен. Така например, ако човек страда от психологическа травма, тогава също може да види хората сенки. Дори и да вярвате в задгробния живот, демоните и другите подобни същества, тогава сигурно знаете, че те нямат сенки, така че хората сенки не биха могли да се причислят към тях.

Смята се, че те могат да са пътешественици във времето - от други паралелни вселени, и ни посещават, за да получат някаква ценна за тях информация. Но кои реално са те и дали съществуват наистина? Това са все въпроси, на които никой и до ден днешен няма категоричен отговор.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати