sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космоса и Вселената»Как се е зародил животът на нашата планета

Как се е зародил животът на нашата планета

Как се е зародил животът на планетата

Как се е зародил животът на планетата? Това е въпрос, вълнуващ всеки човешки ум. Въпрос, който не дава мира на нито една човешка цивилизация. И който има своето различно обяснение в различните общества.

Но какво казва науката днес за живота на планетата Земя?

Земята е приблизително на 4, 5 милиарда години, което е една трета от възрастта на Вселената. Всичко започва с една мъглявина от междузвезден космически прах. Тя се превръща в диск, чийто център е Слънцето и в тази орбита започват да се оформят планети в продължение на десет милиона години.

Земята е вече изстинала след сблъсъка си с млада протопланета и започва да оформя твърда кора. Постоянното преминаване на комети и падащите метеорити я снабдяват с вода и така се създават първите океани.

Водната пара и дейността на вулканите формират атмосферата.

От химичните реакции в нея се създават органични молекули и това слага началото на еволюцията. Първо се появяват едноклетъчните организми, след това многоклетъчните. По-късно благодарение на процеса на фотосинтеза се създава озоновия слой.

Космос

Според друга теория животът на планетата Земя изобщо не е възникнал тук. Пренесен е от отломка от друга планета, която се е разбила в атмосферата ни. Специалистите посочват, че от Марс например непрекъснато се откъсват подобни отломки, а част от тях падат именно на Земята.

При наличие на колония от бактерии на подобен скален къс и оцеляването им във вакуума на Космоса, напълно е възможно развитието на първите живи форми да е станало при разбиването на такава отломка на Земята.

Трета теория посочва, че е напълно възможно животът да се е зародил дълбоко под лека. Някои учени от НАСА смятат, че тъй като преди три милиарда години планетата ни е била покрита с дебел лед, именно той е съхранил първите форми на живот от лъчението на слънцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати