sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на мисълта определя живота ни

Силата на мисълта определя живота ни

Силата на мисълта определя живота ни
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

В живота съществува теория, разбрана още от личности в световната история като Мойсей и Христос. Това е теорията за силата на мисълта и тя е изложена в Библията. В нея е и обяснението на този феномен.

В какво се състои той?

Обяснението е, че в живота съществуват невидими връзки между нещата, изразяващи се на практика в това, че хората се свързват още на ниво сетива, преди да са осмислили какво ги привлича един към друг.

И това важи не само за човеците, но и за всичко в живота. Привличаме същото, което излъчваме. Ако излъчваме страх от бедност, то със сигурност ще привлечем нищетата като своя спътница. Излъчвайки смелост и решителност, ще привлечем успеха на своя страна. Защо тези постановки са верни?

Всяко положително качество, което притежаваме и съответно излъчваме с присъствието си, разрушава съответното му отрицателно качество.

Силата на позитивното мислене

Смелият, решителен и вдъхновен човек отблъсква страха, нерешителността и апатията далече от себе си, защото носи техните антиподи. Но страхливият и угнетен индивид ги привлича, защото мисловно е на същата честота.

Това е природен закон, който действа, независимо дали го разбираме и приемаме, или не. Позицията в живота на всеки човек е резултат от мислите в миналото му, а бъдещата му позиция ще бъде резултат от сегашните му мисли.

Повечето хора не вярват в тезата, че всичко в живота зависи от самия човек, от начина, по който гледа на света, от това как мисли за всичко, което го заобикаля.

Ако всеки се замисли обаче, ще се сети, че не познава спокоен, смел, решителен, самоуверен и амбициозен човек, който е неуспешен. Важи и обратното - няма хленчещ, потиснат, мрачен и нерешителен индивид, който печели съревнованието в живота.

Причината нещата да се случват по този начин е, че хората напълно интуитивно се свързват с други, подобни на тях. Всеки привлича това, което излъчва. Така работи силата на мисълта.

Смелият и креативен индивид винаги открива средата на подобните на него, когато попадне на ново място, и започва да се движи между тях. Така той е сред успешни и талантливи хора, което подпомага неговия бърз напредък към успеха. С пълна сила важи и обратното.

Позитивната мисъл привлича успеха

Затова разбирането на този природен закон е първата малка стъпка към промяна на собствения живот, ако той не ни носи удовлетворение. За да попаднем в по-благоприятна среда, първото условие е промяна на собствените мисловни нагласи.

Това е бавен и труден процес, но си струва усилието, защото е път към успеха в живота. Когато човек успее да култивира у себе си подходящите позитивни мисли, той ще започне да излъчва съответните сигнали, които ще му осигурят място сред тези, които са настроени на същата вълна.

В среда, пълна с успешни хора, е лесно да бъдеш като тях, при положение, че си с техните мисловни постановки и следваш техните мъдри мисли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати