Кои дела и мисли замърсяват вашата енергия

проблеми с енергията

Според будизма всяко наше действие и всяка наша мисъл оказват влияние върху настоящия и бъдещите ни животи. Дали това е така или не, ще оставим на всеки от вас да прецени според вярванията му. Факт е обаче, че негативната енергия, която предизвикваме чрез негативните мисли или дела, може да доведе до множество проблеми. По-долу ще разгледаме някои наши действия и помисли, които трупат негативна енергия.

Съсредоточаване в миналото/бъдещето

Много често хората живеят в миналото и забравят, че животът ни е всъщност тук и сега. Не можем да върнем времето назад нито да го придвижим напред. Тогава няма смисъл да насочваме енергията си в съжаление за това, което е било или мечти за това, което може да бъде. Живейте сега и се наслаждавайте на момента. Така ще бъдете много по-щастливи.

Противопоставяне на промяната

Животът е като реката - непрестанно тече и се променя. Защо тогава се противопоставяме на промяната? Тя е неизбежна. Факт е, че промяната не винаги носи позитивни чувства, но ако не я приемем, негативната енергия ще засили нашето противопоставяне. Това ще се превърне в омагьосан кръг, от който трудно можем да излезем. Насочете енергията си към използване на промяната за създаване на нещо добро и положително в живота ви.

Преструвките

Вярно е, че ежедневно ни се налага да се преструваме пред хората. Малко лицемерие не вреди, а помага. Но когато преструвките се превърнат в начин на живот, това може да доведе до множество психологически и дори физически проблеми. Преструвате се, че сте добре, когато не сте.

тревожността замърсява енергията

Преструвате се, че можете да свършите всичката работа, с която ви товарят. Преструвате се, че няма проблем, че не са ви повишили. Всичко това не се отразява добре нито на психиката ви, нито на тялото ви. Не се притеснявайте от хорското мнение. Признайте пред себе си и пред другите какъв е проблема. Ще ви олекне и ще го разрешите много по-лесно.

Тревожност

Тревожността е едно от чувствата, които най-много ни вредят. Тревожейки се, ние нямаме време да се насладим на момента, да изпитаме радост и щастие. Много по-добре е да полагате усилия да постигнете нещо, отколкото да стоите и да се тревожите, че нищо няма да се получи. А вие дори не сте и опитали. Не губете сили в излишни чувства на тревожност. Хванете се за работа и опитайте. Дори и да не успеете, поне ще знаете, че сте пробвали. Няма да прекарвате време в "Какво щеше да стане ако...? "

Приемате всичко лично

Осъзнайте едно! Не всичко, което се случва около вас е насочено срещу вас. Не всичко, което ви казват е насочено срещу вас или има за цел да ви обиди. Хората рядко обръщат чак такова внимание на другите около тях, за да си поставят за цел да ги обидят.

Следващият път, когато се почувствате обидени или засегнати от нечии думи и/или действия, запомнете, че това всъщност не е насочено срещу вас. Този човек най-вероятно има сериозни проблеми и се изяжда от негативни мисли. В момента вие сте попаднали пред него и той ви използва за отдушник. Вдишайте дълбоко няколко пъти и се опитайте да изтласкате обидата. Тя определено не е насочена лично към вас.

Научете се да живеете с усмивка, да се наслаждавате на дребните радости и да не мислите твърде много за минали грешки или бъдещи несполуки. Животът е тук и сега. Мислете, чувствайте, действайте според ситуацията и прегърнете промяната. Тя идва неизбежно. Наслаждавайте й се.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати