Ето още 5 неща, които никой няма да помни след време

Ето още 5 неща, които никой няма да помни след време

Казваме още 5, тъй като вече има редица предмети, дейности и пособия, които никой не си спомня, тъй като са заместени от технологиите.

Фотоапаратите с лента, хартиените снимки, уокмена – това са само част от онези прекрасни спомени от миналите години, които вероятно днешните деца не познават.

Те са допринесли за щастливото детство, а и израстване на мнозина. Нека видим още 5 подобни неща, които все още съществуват, но изчезването им е въпрос на време.

1. Портмонето

Където освен парите държите и дебитните си карти, важни документи, касови бележки, въобще всичко необходимо и ценно. Е, всички тези неща могат да са в телефона, а операциите – извършвани чрез него. Може да плащате през смартфона си, да записване важни задачи, да пазарувате, да теглите и внасяте пари.

2. Дистанционното управление на телевизора

Светът се усъвършенства непрекъснато, технологии в него също. Ако допреди няколко години дистанционното беше истински лукс, сега предстои да забравим за него. Каналите по телевизията вероятно ще се сменят чрез собствения ви смартфон. Телефоните притежават какви ли не функции, нищо чудно това да се превърне в една от тях.

3. Парола за достъп

Ето още 5 неща, които никой няма да помни след време

Вероятно имате поне няколко – за телефона, за електронната поща, като код на охранителната система у дома или в офиса и т.н. Тяхната по-усъвършенствана версия са възможностите за лицево разпознаване и пръстов отпечатък, който дава достъп до съответното устройство единствено на човека, който ги е задал.

4. Личният подпис

ОOнзи, с който подписвате документи, договори и всичко, което изисква съгласието ви и се регламентира. А забелязали ли сте, че в някои институции има електронен четец или таблет, на който не е необходимо да се разписвате с химикал, а с пръст? Освен това съществуват и електронните подписи, които също не изискват намесата на добрите стари пишещи средства.

5.Някои професии

Ето още 5 неща, които никой няма да помни след време

Може би това ви звучи най-невероятно. Сигурно е така, но е факт, че технологиите, които се създават днес, могат да вършат работа, която до преди време е била човешка професия. Различните роботи и дигитални устройства започват да превземат света. Удобство, екстра или ненужно средство - както и да ги възприемате, живеем в ерата на технологиите и трябва да се примирим с нея.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати