Кацането на Луната и теориите на конспирацията

кацане на луната

Преди 50 години космическият кораб Аполо 11 каца на Луната. Събитието е с огромно значение за цялата човешка история. Този успех е първата крачка към овладяването на Космоса. Задачата все още предстои пред човека, но нейното осъществяване се движи, макар и бавно напред. Хората отбелязват все нови и нови завоевания по този труден път.

В същото време милиони хора по света продължават да вярват, че никой никога не е стъпвал на естествения ни спътник и снимките, които космическата агенция на САЩ излъчва от събитието са снимани в студията на Холивуд.

Съществуват множество сайтове в глобалната мрежа, заети с търсенето на доказателства за манипулациите и поставяне на цялата мисия на този първи полет под въпрос.

Като доказателства се сочат твърдения, че преди половин век САЩ не са разполагали с технологии, които да им позволят да извършат подобен полет. Друго предположение гласи, че човешки екипаж не би могъл да стигне там, защото ще бъде изгорен от космически лъчи.

Има предположения, че полетът е извършен с участие на представители на извънземна цивилизация, което не е оповестено на света. Предполагаемата цивилизация, която астронавтите са заварили на Луната, също се укрива като информация, според теориите на конспирацията.

Луната

Повечето предположения за измама се фокусират върху снимките, които са изпратени на Земята. Като подозрителна следа се сочат сенки в снимките, както и липса на звезди в част от изображенията. Всички тези въпроси са осветлени от учените.

Съмненията продължават да витаят, независимо, че снимки, направени от орбитални станции на Луната, показват изоставени модули от апаратите от серията Аполо, които продължават да стоят на нашия спътник.

Когато Аполо 11 се спуска към лунната повърхност в така нареченото Море на спокойствието преди половин век, един от двадесет американци се съмнява в истинността на това, което се излъчва в ефир.

Към края на миналия век само шест процента от населението на страната, изпратила първите хора на Луната, все още са скептици.

За разлика от тях, скептици сред руснаците са повече от петдесет процента. Те още не вярват, че американски астронавти са стъпили първи на най-близката до нас планета.

Силно съмнение се наблюдава и в най-близките приятелски държави на САЩ. Проучване, проведено преди 10 години, показва, че 25 процента от поданиците на кралицата не вярват, че Аполо 11 е стигнал лунната повърхност, както и девет процента от французите.

Явно това ще си остане едно събитие, на което вечно ще се гледа със съмнение.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати