sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Свръхестествени Способности»Сънната телепатия - изгубеното умение

Сънната телепатия - изгубеното умение

Сънната телепатия - изгубеното умение

В психологията съществува термин, наречен сънна телепатия. Това е способност за съзнателна или несъзнателна комуникация с други хора чрез съня.

Теорията за сънната телепатия не е нова. Много психолози и изследователи са се опитвали да разгадаят този странен феномен.

Фамозният Фройд също се е опитвал да разбере как влияе сънната телепатия върху психиката и мислите.

Друго известно име в средите на психолозите - Карл Юнг, не бил чужд на идеите на сънната телепатия. Той дори се опитвал да обясни това паранормално явление, съставяйки своя хипотеза.

Експериментите и резултатите от тях

Сънната телепатия

Към средата на настоящия век психологът Улман започнал серия от експерименти, за да провери хипотезите си. А според вижданията му хората притежават способност да селектират сънищата си, мислейки за тях, преди да заспят.

Еспериментите на Улман били посрещнати с интерес и хората проявявали желание да се включат. Към екипа се присъединил и експерт по парапсихология и сънища.

Опитите включвали двама души - подател и получател, които се запознавали точно преди да бъдат изпратени в различни стаи, за да спят. На подателя се давал плик с обяснение за какво трябва да мисли преди да заспи. Получателят трябвало да разкаже съня си.

Експериментите продължили цяло десетилетие, като включили хора от цял

свят.

Урок по танци, Дега

Интересен е случаят с човек, изпълняващ ролята на подател, на когото била показана картината на Дега Урок по танци, изобразяваща няколко жени, които се учат да танцуват. Получателят разказал, че сънувал как се намира в училище с още около 10 души и едно малко момиченце пожелало да танцува с него.

Този и много други случаи показват, че нивото на телепатия при сънищата съществува и дори важи при напълно непознати хора.

Обяснение на феномена

Квантовата физика обяснява, че всичко във Вселената е взаимно свързано. Дори елементарната частица на Земята може да бъде свързана с друга без милиардите светлинни години между тях да са пречка.

Всичко, което ни заобикаля, е едно цяло, независимо от разстоянията. Моментът, в който ще разгадаем връзките, които ни свързват със света, може би не е далеч.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати