Съвети за духовно пробуждане и извисяване

Съвети за духовно пробуждане

Духовното пробуждане е процес, през който всеки трябва да премине рано или късно, ако иска да живее пълноценен живот. Вътрешният мир е най-важен за това. За да го постигнем, трябва да направим разлика между грешни или невъзможни възприятия, мисли, вярвания и идеи. Трябва да се погрижим да бъдем съзнателни личности, които да се интересуват от вътрешния си Аз, да се грижат за него, да му вярват и да приемат, че мирът със себе си е най-голямата победа, която ще постигнем през живота си

Духът – Азът, за който говорим, винаги присъства дълбоко в нас. За да постигнем истинско духовно пробуждане, най-важното е да осъзнаем именно това – да се издигнем отвъд съзнателното, отвъд обикновеното физическо съществуване, да отворим съзнанието си за Вселената. Вероятно всички тези думи звучат прекалено абстрактно, но нека да ви предложим някои практически съвети, за да живеете пълноценен и съзнателен живот.

За да постигнете духовно пробуждане и духовен растеж, важно е да се откъснете от всички вътрешни страхове. Това включва тревоги, депресивни мисли, фобии, стрес и напрежение. Това ще ни научи да използваме вътрешната си сила. Притежават я всички. Духовният растеж не означава да бягаме от отговорностите си и да се държим вятърничаво и налудничаво. За да се справите със стреса и вътрешните си тревоги, добър начин е да си създадете навик да медитирате по 15 минути ежедневно.

Важно е да се научите да накарате ума и съзнанието си да замълчат са малко. Това можете да постигнете както с медитация, така и с упражнения за концентрация. Добър метод е да легнете в удобна поза да се концентрирате единствено в дишането си. Бавно. Съзнателно. Спокойно. Да усетите как функционира тялото ви – как дробовете ви се изпълват с кислород, а след това да усетите как въздухът преминава през ноздрите ви, издишайки го.

Осъзнайте, че сте дух, вътрешна сила и подсъзнание с физическо тяло, а не просто физическо тяло с подсъзнание и душа. Това ще ви помогне да осъзнаете много факти в живота, които намирате за парадоксални. Промяната в този начин на мислене ще ви помогне да се отърсите и от страха от смъртта – един от най-популярните и най-естествените за нас, хората.

Духовно пробуждане

Вглеждайте се в себе си. Само така ще научите какво ви прави истински щастливи, пълноценни. Кое ви кара да се чувствате така, сякаш ще полетите. Научете се да мислите позитивно. И вярвайте, че позитивното мислене привлича позитивни събития. Избягайте от катастрофалния начин на възприемане на живота и на събитията. Щастието идва от самите нас.

Тренирайте волята си и умението си да взимате решения. Именно това качество ще ви позволи да имате контрол над ума си. Логиката често е лош съветник. Както се вярва от дълбока древност, сърцето често ни дава по-добри насоки в живота. Приемете го като интуиция и се вслушвайте в нея по-често. Научете се да правите разлика между интуиция и страх. Понякога си мислим, че лошите усещания са интуиция. Всъщност обаче негативизма е игра на ума. Интуицията ни никога няма да ни накара да изпитаме паника, страх или вцепеняване. Интуицията ни ще ни кара да чувстваме спокойствие.

Най-важното – научете се да се владеете. Научете се как да бъдете търпеливи, тактични и разбиращи. И към другите, и към себе си.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати