Ето как позитивното мислене може да промени живота ти

щастлива и позитивна жена

Позитивното мислене е нещо доста трудно постижимо в днешно време. Негативизмът е навсякъде – в хората, в ситуациите, в заобикалящия ни свят. Всеки ни казва, че трябва да гледаме с розови очила, само че не всеки може да ни подаде такива. На думи е лесно, по-трудно е човек да постигне този оптимизъм.

Доста хора несъзнателно позволяват на трудностите да разклатят психиката им, да ги раздразнят и дори да ги накарат да изпаднат в депресия. Често мнозина се чувстват потиснати и настроени негативно. Не си мислете, че те искат това да бъде така, напротив, тези хора жадуват за спокойствие и вътрешен мир.

Защото, когато мислим позитивно, привличаме същото

Позитивизмът идва, когато ние пожелаем – това е факт. Когато се отървем от всичко неприятно, включително и хора, които изпиват енергията ни, тогава получаваме времето, което ни е необходимо да видим и хубавата страна на живота.

Мисленето се променя – вече не виждаме провал, а шанс за втори успешен опит, виждаме възможност, урок, който учим и... успяваме. Отърваването от негативното може да промени собственото ви самочувствие, възгледите ви, целите, а оттам и постиганите резултати.

Негативните мисли влияят не само на психическото, но и на физическото състояние на човек. Те причиняват стрес, депресии, напрежение, което отключва здравословни проблеми. Ако прогоните тях, слагате бариера и пред болестите. Хората с позитивна нагласа притежават неизчерпаема енергия и сила, за да вървят напред с гордо вдигната глава. Техният имунитет е по-силен от този на един човек, който вижда и усеща само тревога.

жена с позитивно мислене

За да претърпите подобна промяна в живота си, ако не сте оптимист по принцип, ви е необходимо търпение, време и воля. Както казахме, най-важното е да изхвърлите негативите, да се обградите с позитивни хора, да отворите очите си за малките радости от живота, защото те са около нас непрекъснато.

Никога не казвайте на песимист, че трябва просто да се усмихне и да направи това и това, и това..., нещата не стават така. Научете го с действия. Покажете му, че животът има и хубава страна, като му помогнете, като му давате добър пример. Подкрепяйте го, давайте му различни варианти за решение на проблема, различни възможности, нека види, че всеки въпрос има няколко решения, нека се научи да мисли по този начин.

Оптимизмът не е нещо, което се учи просто така. Той трябва да се почувства, да ви стане навик, просто да бъдете такива, защото така ви идва отвътре. И животът ще бъде малко по-добър – и за вас, и за хората, които ви заобикалят.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати