sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Успеха»Притчата за зодия Водолей

Притчата за зодия Водолей

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k914
Зодия Водолей

Водолеите са най-нестандартните представители на зодиака, но докато се опитват винаги да се различават от останалите и да са оригинални, забравят, че нуждите им не се различават с нищо от тези на другите. А ако не го вярвате, тази притча ще ви го докаже.

Водолеят сам си измислил това име, защото не искал да бъде обикновен поливач, който вече носи вода за лехите и мие улиците с маркуч.

След като измислил оригинално и неповторимо име за себе си, той решил да назове всеки един обект по различен начин и така да се различава от останалите.

Слънцето нарекъл Бляскавият господар на небето, Луната – Бледоликата нощна красавица, а звездите вече нарича Искри на божествения огън.

Веднъж влязъл в хлебарницата и си поискал от онова ухаещо чудо, което се получава от зрелия полски злак. Хлебарят помислил, че му се подиграва, и го изгонил. Така Водолеят си останал гладен, но и глада си нарекъл неясен копнеж към недостижимото.

Поуката е, че независимо от стремето си за възвишеност и ексцентричност, всеки има нужди, които ще го правят обикновен като всички останали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest