Ал Капоне имал и нежна страна, съчинил известна любовна балада

Ал Капоне имал и нежна страна, съчинил известна любовна балада
Снимка: history.com

Някои го смятат за Робин Худ, а други го описват като като враг номер едно на Америка, което е още едно доказателство за противоречивата личност на Ал Капоне.

Наскоро бе разкрито и че безмилостният гангстер имал и нежна страна, като е автор на една от най-известните любовни балади.

Ал Капоне бил човек, който държал на стила и изкуството, макар че не с това се свърза името му днес. Той винаги се обличал елегантно и често ходел на опера, театър и балет.

Драматичните оперни изпълнения му били любими и в биографията му се разказва интересен случай от 1926 година, когато отвлякъл оперния изпълнител Фетс Уолър и с пистолет, опрян в главата го принудил да пее 3 часа на рождения му ден.

Капоне бил страстен почитател на музиката. В дома му непрекъснато се слушал джаз, а той често свирел на банджо.

В затвора Алкатраз той имал достатъчно време, за да се отдаде на хобито си. Всяка неделя свирел и пеел на затворниците, а дългите разговори с пастора за живота, свободата и любовта го вдъхновили да напише любовна песен.

Около Коледа Ал Капоне напълно бил завършил песента Мадона Мия и подарил нотите и текста на отец Винсънт Кейси.

Мадона Мия, ти си цвят от рози. Ти си чарът, който струи от песента ми.

Мадона Мия, твоята истинска любов ме направлява. Не позволявай на нищо да ме подведе по лошия път. Има само една луна над нас, едно златно слънце. Има само една жена, която обичам. Това си ти, написал гангстерът, показвайки страст и нежност, на каквато хората не вярвали, че е способен.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати