Тези известни личности умряха заради лакомията си

Тези известни личности умряха заради лакомията си

1 от 5 Снимки

1. Тихо Брахе


Датският астроном Тихо Брахе умира през 1601 година само няколко часа след обилен банкет, на който ял и пил до насита. Учтивостта също му изиграла лоша шега, защото по време на многочасовото празненство той не посетил нито веднъж тоалетната, тъй като смятал, че е белег на лошо възпитание да напуснеш масата по време, докато останалите се хранят. В резултат на това пикочният му мехур не издържал и довел до смъртта му.

Порция от любимото ви ястие придружено от любимата ви напитка могат да са истинско лекарство за душата и тялото, стига да са в разумни граници. Но някои от известните личности, които може да видите в галерията ни, не са спрели навреме с хапването и са починали в резултат на лакомията си.

За едни може да е смешно, а за други – напълно сериозно, но класацията показва, че храната има въздействието на наркотик и ако нещо ни е наистина вкусно, трудно може да спрем.

Лакомията обаче е един от смъртните грехове, като в случаите на историческите личности от галерията ни наистина се е оказала фатална.

Разберете кои са тези ястия, които са били толкова вкусни и изкушаващи, че някои хора са пожертвали живота си, за да си хапнат повече от тях.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати