Търсят живи потомци на Исус с находка, открита в България

Исус

Науката и религията невинаги са на едно мнение. Но в опит да разкрият нови подробности около живота на Исус Христос и неговите потомци, световно известен генетик и библейски учен обединиха усилия в търсенето си в ДНК на светеца.

Благодарение на нова технология за детайлен анализ на артефакти, двамата започнаха да изследват свети реликви от цял свят, свързани с Божия син, като някои от тях са Торинската плащаница и Судариума от Овиедо. Двамата се надяват да успеят да вземат ДНК проба на Исус и по този начин да индетифицират съвременните му потомци. Най-голямата надежда в търсенето си двамата учени възлагат на откритите в България кости на братовчеда на Исус – Йоан Кръстител.

В търсенето си генетикът от Оксфордския университет Джордж Бъзби и библейският учен пастор Джо Базиле пътуват от Испания и Италия до Израел и Черно море, за да търсят ДНК от Исус. Те отделят специално внимание на костите на Йоан Кръстител, които бяха открити през 2010 година край Созопол.

Предишни изследвания показаха, че реликвите са принадлежали на човек от близкоизточен произход. Двамата изследователи смятат, че костиците са най-важната им находка, защото като братовчед и ученик на Исус двамата светии споделят еднакво ДНК.

След като изолираме ДНК от костите на Йоан Кръстител, ще го сравним с това, което сме открили при други реликви, казва Бъзби. Така ще можем да бъдем сигурни, че сме на прав път. Ще смятаме, че сме постигнали успех, ако ДНК-то е същото с това на други кости, за които се смята, че са на Йоан Кръстител, казва още той.

Търсят живи потомци на Исус с находка, открита в България

Вече разполагаме с богат набор от ДНК проби на хора от целия свят. След като разполагаме с истинското ДНК на Исус, ще можем да установим има ли той живи потомци, които бродят сред нас днес, казва пастор Базиле.

Разбира се, съществува и голям риск от замърсяване на пробите, което може да поведе двамата учени по грешни следи. Точно и поради тази причина те искат да изолират колкото се може повече ДНК от всички познати на света мощи и реликви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати