Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Най-мистериозните човешки популации на Земята

Най-мистериозните човешки популации на Земята

2 от 3 Снимки

2. Китайски римляни


На ръба на обширната пустиня Гоби се намира областта Ликиян. Населението там е повече от странно, ако се сравни с останалата част на Китай. Хората там са бели, руси и със сини очи и дълги носове. Вярва се, че те са наследници на древните римляни и по-точно на прочутия изчезнал римски легион.

Легендата разказва, че през 53 г пр. н.е римски легион дезертирал и бил нает от императора на Партия да се бие срещу Китай. В действителност скорошно генетично изследване показа, че ликийските римляни имат на 70% гени като на хората, населяващи Кавказ. Как са се заселели в централната част на Китай, учените не могат и да предполагат;

Наред с познатите народи, на Земята живеят и няколко мистериозни човешки популации, които оспорват представата ни за света.

Произходът на някои от тях е неразбираем за учените, останал забулен в сенките на миналото, други са загадъчни и уникални поради своята изолираност и необичайни характеристики.

Колкото повече учените изучават тези народи, толкова по-голямо става объркването им относно историята на човешката раса.

В галерията горе събрахме трите най-мистериозни и странни народи, като започваме с Гуанчи - не бяхте чували за тях, нали?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати