Историята на жената, отгледана от маймуни

Марина Чапман

Преди 2 години колумбийката Марина Чапман взриви света с признанието, че като дете е живяла 5 години в джунгла в Колумбия и е била отгледана от маймуните капуцини.

В своята книга Момичето без име Марина разказва как на 5-годишна възраст е отвлечена от дома си най-вероятно, за да бъде поискан откуп от родителите ѝ. Това се е случило през 50-те години на миналия век, когато в Колумбия подобен вид престъпления не са били рядкост.

Похитителите обаче загубили малкото момиче в недрата на джунгла. Марина си спомня как се е хранила с плодове през първите си дни в джунглата. След това е започнала да наблюдава поведението на заобикалящите я маймуни. От тях е научила да се катери по дърветата и да чупи ядки, за да се храни с тях.

В началото капуцините не са се отнасяли много дружелюбно с новодошлата, но след известно време са започнали да се качват на раменете ѝ и да я пощят, което е знак за грижовност при маймуните.

Марина Чапман

По спомени на Марина тя е живяла сред капуцините около 5 години, когато случайно я откриват ловци. Момичето е тръгнало след тях и тогава за първи път от години напуска джунглата.

Ловците я продали в град Кукута като робиня на жена, която била собственичка на бордей в града. Жената се наричала Кармен и в района била известна с голямата си жестокост.

Кармен пребивала малката Марина за всяка нейна грешка. По спомени на момичето веднъж тя била на косъм от смъртта след бой.

След годините на физическо и емоционално насилие Марина избягала от бордея. Докато живеела при маймуните тя се научила да развива скорост, която е нетипична за повечето хора.

Капуцин

След това е била осиновена от грижовно семейство в Колумбия, с което се премества във Великобритания през 70-те. Когато е осиновена, тя не е имала име и за да се осъществи процеса, самата Марина избира името си.

Марина Чапман вече е омъжена за британски професор и двамата имат две дъщери.

След като историята на жената, отгледана от маймуни излезе на бял свят от National Geographic решиха да проверят дали Марина е казала истината.

От научнопопулярната телевизия върнаха жената в родната ѝ Колумбия, където я подложиха на различни тестове, за да докаже историята си. Резултатите от тях са противоречиви.

Първо Марина беше подложена на психоанализ. Експертът по психология установи, че историята ѝ най-вероятно е измислена в резултат на тежко детство.

Анализ на костите ѝ обаче показва, че тя е била недохранена в периода, за който твърди, че е живяла сред маймуните.

Експерт по капуцините казва, че Марина има учудващо точни познания за този вид маймуни. По принцип е необходимо 10-годишно проучване, за да се научат техните навици в такава точност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ния
Ния
14.08.2014 14:17
Уоу!!! Изненадващо интригуваща история!
1
0