Слон се разплака след освобождаването си
Elephant Cries After Being Freed
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Слон се разплака след освобождаването си

Слон се разплака след освобождаването си

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k344
Слон

Слон, който в продължение на петдесет години е бил окован с тежки вериги и малтретиран, се разплака, след като най-после беше избавен от страданията си, предава британският Дейли мейл.

Злочестият Раджу постоянно е бил с ранни по краката си заради оковите с шипове, които са били поставени от стопанина му. След като е бил пленен от собственика си, слонът е преживявал единствено с малкото храна, подхвърляна му от туристите в Утар Прадеш, Индия. Ето защо животното е изключително слабо и видимо изтощено.

След като в течение на половин век Раджу е трябвало да понесе какви ли не мъчения, той се разплака, когато най-после бе спасен от организация, бореща се за защита на правата на животните.

Преди година базираната в Лондон организация за защита на дивата природа Wildlife SOS разбира за изтерзания индийски слон и решава да го избави от досегашните му мъки.

Стопанинът на Раджу ежедневно го е принуждавал да протяга хобота си и да проси пари от минувачите, като в същото време слонът е получавал за храна само някакви хартиени и пластмасови отпадъци.

За щастие на животното обаче миналата седмица, то най-после е освободено от жестокия си собственик. Екип от десет ветеринарни лекари и специалисти по дивата природа, както и двадесет горски и шестима служители на полицията обединяват усилията си, за да помогнат на клетия слон в Утар Прадеш.

Права на животните

Тайната спасителна операция е проведена през нощта, за да бъдат застрашени по-малко души, а и за да бъде предпазен Раджу от горещите лъчи на слънцето.

Според говорителя на организацията Пуджа Бинепал освобождаването на слона е било много драматично и емоционално.

Раджу е бил окован денонощно през последните петдесет години. Това е пример за нечовешка жестокост. Докато го спасяваха, хората от екипа бяха потресени. Най-трогателният момент от операцията беше, когато слонът заплака. За нас беше ясно, че той разбира какво се случва и че вече ще бъде свободен, разказва Бинепал.

Слоновете са уникални животни. Те са много интелигентни и е доказано, че изпитват скръб, каза още говорителят.

Слонът бил спасен, след като стопанинът му не успял да покаже в съда никакви документи, доказващи, че животното е негова собственост. Не е ясно как Раджу се е озовал при жестокия мъж, но специалистите предполагат, че той е бил взет от майка му, още докато е бил малък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.9
51
41
32
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
MIMITO
MIMITO
22.06.2015 15:44
:'(((((((Gorkoto
0
0
sofiq
sofiq
17.06.2015 22:19
Gorkoto :(
0
0
Molly
Molly
10.07.2014 23:00
Това е ужасно...
2
1
Ани
Ани
07.06.2015 00:05
и аз се разплаках докато четях, :((
0
0