Тайните на Хитлер – кои жени са били влюбени в него

Адолф Хитлер

Сред най-строго пазените тайни през Втората световна война е, че Адолф Хитлер е бил влюбен в жена, която никога не се е показвала в публичното пространство.

Загадъчната дама е Ева Браун, като нейно дело са повечето цветни видео материали материали и снимки на немския Фюрер.

В нацистка Германия жените са боготворели Хитлер, като самият той е искал да поддържа фантазиите им, криейки факта, че има любовница.

За пропагандата на Гьобелс също е било много важно Хитлер да е необвързан.

Домашните филми на Ева Браун обаче показват по-различен образ от пропагандирания имидж на целомъдрен и отдаден на военното дело Хитлер.

Ева е само една от многото млади жени, които са имали връзка с немския фюрер.

Хитлер

Първата любов на Хитлер се е казвала Стефани и напълно се вписвала във фантазиите му за женска красота – била руса, висока и недостъпна. Любовта му към младото момиче стигнала само до любовни писма и стихотворения, които той ѝ изпращал.

Сред първите любими на Хитлер е била и Мария Райдер. След като е отхвърлена от Хитлер, тя е прави опит за самоубийство, когато е само на 16 години, но била спасена от зет си.

Двамата са се срещнали по време на разходка, а романсът им прекъсва, защото Хитлер се отдава на политическата си кариера.

Уинифред Вагнер е друга жена, запленена от чара на Хитлер. Тя е била внучка на знаменития композитор Рихард Вагнер, заради което Фюрерът я боготвори и дори ѝ предлага брак, до който не се стигнало.

Уинифред обаче успяла да създаде контакти на Хитлер с влиятелни индустриалци и банкери, като по този начин му създала и обществено положение.

Ева Браун

Сред скандалните и покрити връзки на Хитлер са и взаимоотношенията с племенницата му Гели Раубал – дъщеря на полусестра му Ангела.

Когато става на 19 години момичето напуска дома на майка си и заживява заедно с Хитлер в Мюнхен.

Съвременниците на Фюрера са казвали, че той е нещо повече от чичо на чаровната си племенница. Връзката им е била много силна и прекалено близка за връзка между роднини.

На 19 септември 1931 година Гели е намерена мъртва в апартамента на Хитлер при загадъчни обстоятелства.

Най-популярната любима на Фюрера обаче си остава Ева Браун. Тя е била асистентка на популярния по това време фотограф Хайнрих Хофман, който я запознава с Хитлер.

Тайната им връзка започва през декември 1931 година, като тогава Ева е била на 20 години, а Хитлер – на 43 години.

Отношенията им са били ясни само за гостите на вилата им в Бергхоф. Ева Браун и Адолф Хитлер се самоубиват на 30 април 1945 година, когато Червената армия приближава бункера им в Берлин.

Рейтинг

5 0
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати