sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Мистерията около смъртта на Людмила Живкова

Мистерията около смъртта на Людмила Живкова

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k884
Людмила Живкова

През лятото на 1981 г. Людмила Живкова прекарала близо месец в Боровец заедно с баща си – Тодор Живков. На 20 юли Людмила тръгнала за София без предупреждение заедно с шофьора си – Кирил Зефиров, и телохранителя - Димитър Мурджев. В резиденция „Бояна“ те пристигнали към 15 часа и тя останала във вилата само с една камериерка.

В 18 часа камериерката повикала по телефона Мурджев и шофьора. Те веднага се отзовали и открили в банята безжизненото тяло на Людмила Живкова. Бърза помощ била незабавно повикана, но линейката закъсняла с 1 час заради спукана гума.

На другия ден медицинската комисия публикувала официалното си заключение. Те констатират, че Живкова е починала от мозъчен кръвоизлив.

Нейни познати споделят, че една случка я е променила коренно няколко години преди смъртта ѝ.

През 1973 г. Людмила Живкова пътувала към летището, за да изпрати баща си, заминаващ за Полша. На връщане тя катастрофирала. След катастрофата Живкова станала вегетарианка и се обърнала към източните учения. По нейна инициатива са стартирани проекти, свързани с честването на „1300 години България“, което не било одобрено от СССР.

Интересът ѝ към окултните науки, влечението към несоциалистически страни наред с това, че е гласена за наследничка на Тодор Живков правят Людмила изключително неудобна за мнозина както в България, така и в СССР. Смъртта ѝ е загадка, която във времената на комунистическа България, е било забранено да бъде разкривана.

След 1989 г. Тодор Живков започнал открито са изказва съмненията си за кончината на дъщеря си. Той допускал възможността, тя да е убита.

Руският писател – Аркадий Ваксберг, който лично познавал Живкова, отбелязва, че един от подписите върху медицинското заключение е на чичо ѝ – Атанас Малеев, който по това време се намирал на конгрес в Италия.

Любопитно е, че версиите на шофьора и телохранителя на Живкова също се разминават.

10 г. след смъртта на Людмила Димитър Муржев лансирал версията, че тя се е самоубила с приспивателни. Според него тя е изпила цяла опаковка „Дормопан“, която по-късно била подменена от медицинската сестра на Живкови – Ани Младенова, с друга опаковка, в която липсвали само 2 хапчета.

Шофьорът Кирил Зефиров имал съвсем различна версия. Той разказва, че след като оставили Людмила, двамата с Мурджев се върнали в резиденцията към 18 ч. и няколко минути след това чули вика на камериерката. Зефиров твърди, че Людмила била в безсъзнание, но била жива.

Обстоятелствата около смъртта на Людмила Живкова си остават неизяснени и до днес. Голяма част от обкръжението ѝ се обединяват около идеята, че е убита, но доказателства за тази версия не са представени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
511
412
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Mia
Mia
01.12.2015 00:57
От всичко, което съм чела за нея, разбрах че е била със свободен дух и е живеела както е искала. Както и не е тайна, че руснаците както са давали са взимали много повече от България. Тя се е противопоставяла на това. И аз съм сигурна, че е убийство.
6
2
софи
софи
10.11.2014 20:32
защио е била сама в резиденцията???????????????????
7
3
Pepa Marinova
Pepa Marinova
25.07.2014 22:43
Беше Велика!
26
6
черната пантера
черната пантера
19.06.2014 12:57
Лека и пръст допринесе много за нашата култура и история.Тя е първият демократ за България!Противопостави се на великия СССР!За мен тя е убита!!!
57
3
АННА МАРИЯ ДРАКОС
АННА МАРИЯ ДРАКОС
12.06.2014 00:58
Ако тя беше жива БЪЛГАРИЯ щеше да поеме по друг път!Всички знаем изстината ЛЮДМИЛА се интересуваше от произхода на човека, тя е притежавала карта на българските земи от преди хиляди години знаела е точно какво прави нашите земи крият ' несметни богатства'....които са от значение за целия човешки род.ЗНАЕТЕ какво се случи с авторката на Тайната доктрина.Нямало линейка ....нито самолет нито коли никой..за дъщерята на ЖИВКОВ?Много смешно!ТОДОР ЖИВКОВ,е знаел че ЛЮДМИЛА е следена денонощно от наши и чужди шпиони но, до самата му смърт не разбра защо я убиха.МНОГО смела жена е била..дано духът и да намери покой.
70
3
П.П
П.П
28.03.2014 19:40
няма мистерия-беше истинска и не се вписваше в СХЕМАТА
44
3
мбд
мбд
25.01.2014 12:20
мистерията е в това къде са се изпарили 9-те златни корони на български владетели които са били нейно притежание ! Две от които са били на други владетели ? Нова е мистерията!
27
5
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
25.01.2014 15:08
Това не може да оправдае отравяне.
5
2
мбд
мбд
25.01.2014 12:14
няма никаква мистерия!Тя е бела отровена и толкоз!
12
4