Най-мистичните места в България

Мистични места в България

Много изследователи смятат родината ни за енергиен център подобно на Тибет и Перу. Това от една страна се дължи на географското положение, а от друга - на разнообразните народи, населявали българските земи през вековете.

Местата и събитията, показващи изключителността на България, са многобройни. Някои от тях впечатляват със загадъчността си, но според множеството свидетелства тези събития са реални.

Село Царичина или зона 51

През 1990 г. асансьорният техник Димитър Кекеменов и инж. Стамен Стаменов – секретар на асоциация „Феномена“, представят пред генералния щаб на българската армия карта, показваща къде е скрито съкровището на цар Самуил. Проектът е одобрен и през декември същата година се дава ход на операция „Слънчев лъч“.

Кръстова гора

Към екипа се присъединява и екстрасенсът Елисавета Логинова. Тя комуникирала с извънземни, от които разбира, че няма да открият съкровището на цар Самуил, а първият човек, населявал Земята. Според Логинова неговият скелет бил заровен в село Царичина – височината му трябвало да е над 2 метра и да е двуполов. Подобно откритие би оборило Дарвиновата теория за произхода на човека. Разкопките са подкрепени от Ванга, която гарантира, че там е скрит геномът на човечеството.

След 6-7 месеца от началото на операцията полковник Цветко Кънев и екипът му твърдят, че са станали свидетели на кацането на космически кораб.

При стартиране на разкопките и при мистериозни обстоятелства се самоубиват екстрасенсът Марина Наплатанова, а малко по-късно и баща ѝ - проф. Наплатанов.

Родопи

През есента на 1992 г. проектът е спрян и държавата отказва да финансира операцията. За тези 2 години е прокопан тунел от 160 м. и се твърди, че са оставали още 30 метра до достигането на крайната цел. Проектът е засекретен, а в дупката в Царичина днес има само и единствено тонове бетон и неразгадана мистерия.

Белинтаж или българският Стоунхендж

Според легендите скалното плато Белинтаж е мястото, където акустирал Ноевият ковчег. Заедно с Кръстова гора и Караджов камък образуват т.нар. „енергиен триъгълник“. Много от изследователите смятат, че Исус е обитавал тези места през 10-те години от живота му, които не са описани.

Белинтаж се превежда като „белият камък“, „камъкът на познанието“ и „камъкът на войната“. Това място е уникално с малките кладенчета и улеи, които напомнят естествена обсерватория. Смята се, че от там траките са осъществявали връзка с Космоса.

Странджа

Местността Градище

Странджа е планина, която съхранява различни културни и мистични традиции. Според легендите в местността Градище се намира гробът на египетската богиня-котка Бастет. Тя е високо развито същество от т.нар. Долна лунна династия. Смята се, че Бастет е довеждала част от душите на Земята.

През 1981 г. Людмила Живкова инициира експедиция и в тази местност започват разкопки под ръководството на Кръстю Мутафчиев. Още при първата вечер участниците виждат странни бели фигури на възрастни хора, които се опитвали да им съобщят нещо.

Внезапната смърт на Живкова слага край на тези разкопки, а местността е окупирана от Държавна сигурност.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 10
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Златко
Златко
06.01.2015 11:30
Аз четох за Царичина,че Ванга им била казала да оставят това нещо каквото и да е имало там да не го изкарват ,защото човечеството не било готово за него,а да използват парите за по важни неща!На други места пише ,че няма нищо особено там и всичко е измишльотина!
0
3
Динко
Динко
08.09.2013 10:55
НЕ ЕКСТРАСЕНСАТ НАПЛАТОНОВА УМИРА ТЯ СИ Е ЖИВА И ДО ДНЕС УМИРА ПО СКОРО СЕ САМОУБИВА ЗАВЕЖДАШТАТА ОПЕРАЦИЯ ,,СЛЪН4ЕВ ЛЪ4,, А ПО КЪСНО И БАЩА И КОИТО Я НАСЛЕДЯВА В ПОСТА.
1
0
джадай
джадай
22.08.2013 10:14
Май само скандинавските духове не са успели да се заселят в нашта мила Родина...
6
1