Чудесата на Свети Мина

DesislavaDesislava
Джедай
3858
Чудесата на Свети Мина
Снимка: Манастир Св. Мина край София - cudo.blog.bg

Свети великомъченик Мина се чества на 11 ноември. Свети Мина е египтянин по произход, който служел в армията от Котуанската област, откъдето идва и името му Свети великомъченик Мина Котуански.

Той изповядвал християнската вяра и след като римските царе издали указ да бъдат избити всички християни, той се оттеглил от армията и отишъл в пустинята, където се отдал изцяло на християнската вяра.

Смята се, че Свети великомъченик Мина е покровител на семейството, самотните жени, пътниците, бездомните, сираците, жените които не могат да заченат, знахарите и лечителите.

Хората, които са се молели пред иконата на Свети Мина или в негов манастир, твърдят, че той прави чудеса. Стига човек да отиде с истинска вяра и отворено сърце, няма как светецът да не чуе молитвите му.

Стотици са жените, които ходят там и се молят на Свети Мина да заченат, а след това се връщат в манастира му да кръщават децата си, казвайки: Това е чудо!

Друго чудо на Свети Мина, което прави молитвата към Светеца, е да дарява с благополучие семейството и да скрепява разклатените бракове. Много семейства споделят, че молитвата, отправена съм Свети Мина, им е помогнала да разрешат проблемите си и да дарят нов живот на връзката си.

Свети Мина

Не са малко и вярващите, които отиват с последна надежда, молейки Светеца да ги изцери от някоя неизлечима болест. Няма такъв, който да се е завърнал от храма и молитвата му да не е била чута. Вярващите смятат, че иконата му има могъща лечебна сила, която е неизчерпаема, и когато хората силно вярват в това, те получават изцеление.

Молбата към Свети Мина винаги е чута, той сбъдва най-съкровените желания на вярващите в него. Веднъж помолил се на Светеца, няма поклонник, който да не се е върнал на това свято място.

Хората споделят, че когато си тръгват от там, душата им остава спокойна и чиста. Слепите проглеждат, куците прохождат, болните оздравяват, изгубените се намират, въобще няма чудо, което да не се е случвало пред иконата на Светеца.

Манастирът Св. Мина се намира в близост до София, на брега на Владайската река. Вярващите го определят като късче от рая.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
543
441
329
27
10
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Потребител#180523
Това няма нищо общо с християнството. Покровител на всички хора е Господ. Смъртен човек да бъде покровител на хора е мерзост за Господ.
1
2
Асен
Асен
21.11.2016 01:31
благодарение на него майка ми е жива след операция от тумор на главата и след 5г опити за бебе с приятелката и имаме дъщеричка на 1годинка след като повярва и приятелката ми защото преди това не вярваше!Хора вярвайте и се молете искрено,обичайте госпо и ви уверявам че чудото ще стане ,бъдете добри и правете добро и ще живеете добре !
5
0
Таня
Таня
21.05.2015 20:56
Аз станах майка след като птидох и се помолих там.
16
2
Асен
Асен
21.11.2016 01:43
Диди не отивай там ако си решила да се пазариш с него ,просто отиди смирено и помоли с цялата си искреност и душа за това с твоя молитва която идва от теб а не написана от някой поп,поинтересувай се кой е бил свети Мина ,кога е живял и за какво се е борел и какви чудеса е направил за да го приемеш в душата си ,давам ти тези съвети искрено за да мога да ти помогна с начинанието ти!
0
0
Didi
Didi
16.06.2015 20:27
Tanche zdravei.Iskam da zabremeneq no bebcho ne idvam i sam reshila da otida i az da se pomolq.Iskam da te pitam kolko vreme ot kakto se pomoli stana chudoto.
13
3
калина
калина
19.11.2014 13:52
да там е мое любимо място
8
1
фф
фф
10.06.2014 13:34
Аз пък обожавам да ходя в този манастир! Нося си вярата в сърцето, спокойно ми е, харесва ми дворът и зеленината, и пейките... Относно кафето и цигарите-човешко е и само Бог ще съди, а не Вие..Като не ви харесва не ходете, много сте злобни..... А, иконата наистина е чудодейна!
9
1
galina nikolaeva
galina nikolaeva
11.11.2013 18:08
манастира наисна едно райско място,веднъж посетишли го ще искаш да се върнеш
5
2
РК
РК
11.11.2013 10:17
Отдавна съм се разочаровала от "божиите" служители. Още през 1997г. в храм Св. Неделя
4
2
Vesna Baltina
Vesna Baltina
10.11.2013 23:00
Здравейте, скоро идвах до София и много исках да посетя манастира , да видя иконата и да се помоля.Проверих работното време -до 18 часа. След много бързане и преодоляване на задръствания в 17,45 спряхме пред вратите на манастира. Доволни че успяхме, хукнахме да влизаме. В двора ни пресрещна едно младо "отче", миришещо от разстрояние на алкохол и започна да ни обяснява как вече било затворено, СОТ-а бил включен, той цял ден бил чел молитви, хората които работели там били на заплата и всякакви глупости от сорта. За наше разочарование не ни пусна да влезем. На другия ден се върнахме и бях потресена от гледката в двора на манастира. Не зная каква е тази сграда, но прилича повече на дом за развлечения, отколкото на място за молитва. Такава помпозност и кич не бива да съжителства с тази чудотворна икона.
Обръщам се към всички духовници, които не са само на заплата,а които носят вярата и мъдростта в сърцата си. Смилете се над светеца, изнесее го от там.
Има толкова много места в България, където можеш да се докоснеш до тихата божественост на вярата ни. А Св Мина трябва да е на такова място.
Честит имен ден утре на всички с имна, празнуващи на деня на светеца. И най- вече честито на моето малко слънчице Вики - ти си моето вдъхновение, моята цел и моето упование.
9
2