Ужасяващите находки на археолозите

Ужасяващите находки на археолозите

Наред с разкриването на атрактивни културно-исторически забележителности археолозите често попадат и на ужасяващите тайни на миналото. За зловещи сцени на мъчителна смърт, масови гробове на новородени, обезглавени трупове и човешки кокали, глозгани от канибали разказва статия на Livescience.com.

През XVI век по време на разкопки изследователи изваждат наяве сцена на покъртителна смърт. Редом с находките те изкопават череп на жена с набит в гърлото камък. Нейният труп е бил само част от масов гроб на жертви на чумата на острова Лазарето Нуово. От Livescience.com напомнят, че през 80-те години на XVI век от коварната болест във Венеция умират над 50 хиляди души. Тогавашните ограничени знания за медицината са били предпоставка за възникване на зловещи тълкования за произхода на чумата. Много хора били на мнение, че за страшната напаст са отговорни вампирите. Това е и най-вероятната причина венецианските гробари да набият камък в гърлото на жената. По този начин те са се надявали тя да не прегризе плащеницата си и да зарази други.

В началото на миналия век археолози вдигат завесата на друга грозна истина. Изровени са скелетите на десетки новородени бебета. Антрополозите са на мнение, че децата са били убити на 38-та до 40-тата седмица. Останките от невръстните трупове са открити в английска провинция през 1912 г. Датирани са от II-III век сл.Хр. Тогава на мястото, където са открити, се е намирала богата римска вила. Доскоро скелетите били съхранявани в кашони от цигари патрони в хранилище на местен музей.

Изследователите попадат и на друга тъмна страна на миналото на човека. Лайв сайънс пише за брутална находка на учените. Става въпрос за глозгани човешки кости. Според историците откритите кокали са били на праисторически наш предшественик. Най-ужасяващото е, че костите са били дъвкани от канибали.

Рейтинг

5 11
4 9
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Юнал
Юнал
27.05.2015 19:58
Всъшност са смятали, че евреите нарочно са докарали чумата в Европа.
2
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2015 22:56
Понякога и в наши дни се случват такива, че и по-лоши зверщини. Аз съм чувала толкова потресаващи и гнусни истории, че вече рядко се учудвам.
2
0
КалинкаМалинка
КалинкаМалинка
18.02.2014 20:32
Хората са такива извратени същества понякога,че дори не ми се говори.
15
0
Батьо
Батьо
15.05.2012 09:58
Ама, то винаги е било деликатес прясното... Аз например, като мляскам някоя младичка сладурана ми е много добре. Имах една учителка, която беше супер сладур и много ми се искаше да си "хапна" от нея, но тя си мислеше, че било непозволено... Днес е на друго мнение, но на мен вече не ми се "яде" от нея...!
4
8
Kanibala
Kanibala
24.02.2012 11:52
диди:
`изкам този канибал да изяде госпожата
по история.Ще му дам 200 лв`

Аз съм въпросния канибал - дай ми първо 200 лв пък ако ми се освободи свободен час ще я хапна с удоволствие, доста поръчки имам
П.С Пише се `иСкам` , явно и госпожата ти по български е за изяждане
7
0
Гост
Гост
13.12.2011 20:32
Канибализмът, за който става на въпрос, се касае за една много стара, дори прастара ера от човешката история. Напълно погрешно е да се смята, че този феномен се е дължал на ниска култура или варварщина. Праисторическите хора са вярвали, че при победа над врага, ако се консумира от плътта му, така силите отиват при този, който го е изял.
Дори в българската история всички сме учили за чашата направена от черепа на византийски владетел.
8
1
ели
ели
03.12.2011 23:16
убийства са ставали и ще стават, болести има и ще има .. а за канибалите..какво толкова.. искате да кажете, че ако умирате от глад и единствения начин да се спасите би бил да изядете човек няма да го направите ли? :) Аз бих .. за вас не знам ..
1
3
диди
диди
29.11.2011 18:28
изкам този канибал да изяде госпожата
по история.Ще му дам 200 лв
4
1