Медицината в древен Египет

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k983
Медицината в древен Египет

Жреците в храмовете на Египет оправяли мутациите, които са се появили при преселниците от Атлантида, а също така и на потомците им, които били родени от жените на територията на Кем – така е бил известен древен Египет.

В същото време фреските в храмовете, където са извършвани медицински манипулации, датират от 1800-тната година преди новата ера. Тоест до това време никой не е боледувал.

А майсторството на мумификаторите, които трябвало да имат съвършени познания в областта на човешката анатомия, се е практикувало много преди това.

По онова време, най-вероятно с цел безопасност, е била разрушена четвъртата пирамида от комплекса Гиза. Всички четири пирамиди били използвани от жреците за възстановяване на баланса между материалното и духовното и помагали за синхрона с космическите вибрации, най-вече с енергиите на Сириус и Орион.

Медицината в древен Египет

Затова не се налагало хората да се лекуват по друг начин. След разрушаването на една от пирамидите в комплекса е било необходимо да се намерят алтернативни методи за лечение.

Египтяните смятали, че лечението трябва да се провежда съобразно триединството тяло-душа-дух. Лечението извършвали жреци-медици. Същия подход използва и източната медицина.

Единствено западната, след лова на вещици, преминала към механично лечение на тялото, без отчен на състоянието на душата и духа. Душевните и духовните недъзи още по време на средните векове са били предадени на религиозните институции.

В Британския музей се съхраняват хирургически инструменти на древноегипетските лекари. Дори съвременните хирурзи признават, че са готови да извършват манипулации точно с тези инструменти.

Древните египтяни имали свой начин да разкрият дали жената е бременна. Това ставало с тест с урина върху пшеничени зърна. Ако те прораствали на сто процента, бременността била налице. Експерименти, извършени с този тест в днешно време, доказват, че египтяните са били абсолютно прави в това отношение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
симона
симона
31.10.2013 16:26
мумиите имат петна нали
0
0
Станислав
Станислав
16.07.2013 23:34
Значи щом няма данни за болести...хората не са боледували.Интересно заключение.Не е лошо към екипа побликуващ тази информация да се позамислят малко.Сигурно откритите скелети на древни египтяни нямат белези на болести.Всеки археолог и логично мислещ човек ще ви се изсмее.Но иначе медицината в Древен Египет си е била на много високо ниво..щом са правели трапанации.Повечето неща са верни,но повече ми приличат на контролно на някой ученик,който между верните неща си измисля и някой друг бисер....
0
0
Елена
Елена
10.08.2011 12:34
Във връзка със статията - ама никой не го е пикал де.
0
0
Елена
Елена
10.08.2011 05:45
На нашата тераса преди няколко години, спа един гълъб една зима за една седмица и аз бях взела жито. И накрая на миналото лято, мъжът ми разпиля малко, и едно семе паднало на саксията поникна - изкара цялата зима и пролетта имаше житце. На терасата през зимата изкара.
0
2