sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Тъмните обреди на шумерите

Тъмните обреди на шумерите

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123352
Тъмните обреди на шумерите

Магията била основа на живота в Шумер. Шумерите се прекланяли пред четирите посоки на света и четирите стихии. Основен атрибут на всеки магически ритуал бил кръстът с божественя идол върху него.

Всеки шумерски магически ритуал предполагал участието само на едно божество. Единствено в шумерската Нова Година участвали 12 демони. Това бил празникът на могъщите тъмни сили, на които се принасял в жертва черен бик. Шумерската тъмна магия не бива да се сместа с черната магия.

Култът към бика или свещената крава е свързан с покровителството и на шумерската богиня Анилура. По тази причина след жерствоприношението и отдаването на почит на тъмните сили, жреците поднасяли дарове в храмовете на богинята, за да измолят от нея опрощение и благосклонност.

Атрибутите на шумерската тъмна магия били направени от вече от части от бик - ритуалният рог бил от левия рог на животното, а ритуалния барабан - от кожата му.

Магическите ритуали на шумерите се делели на служебни, погребални, пречистващи и освещаващи. Всички изисквали пълната концентрация и използването на силата на мисълта от провеждащия ретуала. В обредите се използвали благовония, жертвено червено вино, което предварително се освещавало в продължение на три денонощия, ритуални кукли.

Шумерската магическа обредна система била сложна. Първо жрецът подреждал атрибутите по местата, после се покланял пред четирите посоки на света. После изпълвал рога с вино. Жрецът поставял кръста с идола на божеството в дадена посока и извършвал жертвено порязване на показалеца на лявата си ръка до изтичане н четири капки кръв. Жрецът ги поглъщал, после отпивал четири глътки вино и след това поръсвал с него кръста.

След тази подготовка идвал моментът на принасянето на жертвеното животно, пише сп. "НЛО". Шумерите му нанасяли четири удара с гол, а идола намазвали с изтичащата кръв. След края на ритуала, жрецът извършвал ритуално измиване, прекарвал остатъка от нощта под открито небе, за да може тялото му да погълне енергията, изпратена от божеството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати