Археолози откриха гигански кръг от шахти близо до Стоунхендж

гигански кръг от шахти около Стоунхендж

Човечеството винаги се е опитвало да разгадае загадките в света и този интерес е напълно нормален. Днес все още въпросите около създаването на Вселената, начина на работа на най-мощния компютър, а именно организма ни, тъмната енергия и много други феномени са наистина много, като отговорите на въпросите все още не са намерени.

Една от тези вечни загадки е Стоунхендж, като той не просто така е наричан осмото чудо на света, като и до днес има множество легенди и мистерии около него.

Днес обаче се открива нова призма, при която може да се погледне, за да се разкрие, какъв всъщност е бил произхода на този загадъчен монумент и защо е бил издигнат, както и какво е било в действителност предназначението му.

Причината за това е, че около Стоунхендж археолози са се натъкнали на необикновен и наистина огромен кръг от шахти. Те са били намерени близо до осмото чудо на света и по-точно до селището около него. Това бе официално съобщено от Ройтерс, като археолозите описаха това откритие като "изумително" и смятат, че то може да даде една нова светлина и поглед на произхода на Стоунхендж.

Големината на този гигантски кръг около шахтите е наистина впечатляващ, а именно около 2 километра. Самите шахти също не са никак малки, като тяхната ширина е приблизително около 10 метра, докато на дълбочина достигат до 5 метра. Общият им брой е около 20-на, като самият гигантски кръг е разположен около селището, което се казва Дърингтън уолс.

То се намира на приблизително 3 километра от осмото чудо на света и по-точно северно от Стоунхендж. Според първоначалните предположения на учените шахтите датират от около 4500 години, като по това време е издигнат и самия гигантски монумент. Учените предполагат, че е възможно този кръг да очертава зоната на свещеното място за жителите по онова време.

Стоунхендж

Стоунхендж е една от загадките, която никога няма да ни разкрие изцяло своите тайни и мистерии. Можем само да предполагаме как се е появило това великолепно и гигантско съоръжение, както и каква е била неговата роля.

Но това няма да ни спре да се опитваме да разгадаваме тайните на природата и човечеството, като този кръг е само малка частица от пъзела на вечните загадки за нас хората.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати