Може да наваксате пропуснатия сън само с тези методи!

1 от 3 Снимки

1. Разпределете времето


Ако няколко дни подред сте спали с 2 часа по-малко от необходимото, това означава, че в следващите няколко дни трябва да си лягате с 1 час по-рано и да ставате е 1 час по-късно, а не да събирате часовете във времето си за лягане или ставане;

Дали може да си наваксваме пропуснатия сън от работната седмица през уикенда се е питал всеки човек, загрижен за здравето си. Последните научни изследвания са категорични, че това може да се случи само с няколко метода.

Недоспиването е сред основните причини за появата на различни заболявания, но в съвременното динамично ежедневие на все по-малко хора им се случва да спят по задължителните 6-7 часа на денонощие.

Ето защо невролозите от Университета в Чикаго са провели серия от експерименти, за да установят дали съществуват методи, чрез които да компенсираме липсата на качествен сън.

Доктор Кристофър Уинкър споделя за Хъфингтън пост, че това е възможно, стига периодът на недоспиване да не е бил прекалено дълъг.

Ако сте се лишавали от сън в продължение на няколко нощи, може да наваксате, така че тялото ви да си върне тонуса и енергията, но ако недоспиването е продължавало с месеци или години, не съществува метод, който да ви помогне, категоричен е лекарят.

Фактът, че сте спали по-малко няколко дни, обаче не означава да прекалите със съня през уикенда, защото това също е вредно.

Според последните проучвания прекалено дългият сън може да ви създаде проблеми с теглото, да изостри хроничните заболявания и дори да увеличи риска от поява на рак.

Експертите казват, че има само 3 метода, благодарение на които можете безвредно и ефективно да наваксате пропуснатия сън. Вижте кои са те в галерията горе.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати