sanovnik.bg»Статии»Астрология»Китайски Хороскоп»Китайски хороскоп: зодия Заек

Китайски хороскоп: зодия Заек

Китайски хороскоп зодия Заек

Китайските зодиакални знаци се определят от лунната година, в която човек е роден. Китайците вярват, че животното, в чиято година са родени, има много важно влияние върху личностните качества и съдбата на подвластния на знака.

Разликата със Западната астрология се заключава в начина, по който се гадае. Бъдещето се предсказва не според наблюденията върху планетите, а с гадаене на петте елемента, ин и ян и циклите на времето.

В цикъла на годините почетно място заемат 12 животни, подбрани според легендата по това, че се отзовали на поканата на Буда. Заекът е един от тях и има своето почетно място в цикъла на годините.

Родени под знака на зодия Заек са тези, дошли на света през 19271 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 година. В западната астрология на Заека съответства знак Риби.

Личностни качества на зодия Заек

Ако трябва да се подреждат знаците в зодиака по деликатност, Заекът със сигурност ще застане начело в такава класация. Мил, сладък, скромен и много популярен е Заекът, защото кой би игнорирал подобна приятна личност?

Подвластните на знака са много артистични и имат отличен вкус. Почти винаги са елегантно облечени и стилни. Ценят красивите и качествени неща. Умеят да се изразяват добре и ценят собствената си личност.

Обществото обича Заека и това чувство е взаимно. Представителят на този знак рядко ще лиши светско събитие от своето присъствие. Освен това обича да посреща гости у дома си, а там цари хармония и красота, защото всичко е подредено с много вкус. Това без съмнение е светска личност, малко педантична, дори снобска, но маниерите и излъчването му прикриват тези качества.

Може със сигурност да се каже, че това е зодия на невъзмутими хора, които рядко излизат от равновесие. Дължи се на един трудно доловим нюанс в същността на подвластните на китайския зодиакален знак Заек. Те са повече сантиментални, отколкото истински чувствителни. Малката им лична неприятност може да ги разстрои повече, отколкото страданията на другите хора. Войната или световният глад ще развълнуват Заека истински, само ако лично бъде засегнат от ужасите, които тези бедствия носят.

Не е трудно човек от зодия Заек да се разплаче, това е сякаш естествено състояние при тях. Бързо им минава обаче. Жените от зодията страдат от меланхолия, но мъжете намират това качество за очарователно и са силно привлечени от такива жени.

Подвластните на зодията може да бъдат определени като консервативно настроени хора. Не обичат промените и са недоверчиви към всяка новост, която може да разклати установените норми на удобния им живот. Приоритети на Заека са комфорта и безопасността му и затова той внимателно обмисля всяка стъпка, която ще предприеме.

Зодия Заек печелят добри пари

Една поговорка казва, че тихата вода е най-дълбока и това сякаш е измислено специално за този зодиакален знак. Трудно може да бъде разбран човек от зодия Заек. Той е в състояние да оплете всеки като в паяжина и да го привърже така, че да се почувства най-важния човек на света. Задушени от вниманието на Заека много хора се чувстват в капан, защото са длъжни да правят това, което се очаква от тях, а не което сами искат.

За да бъде задържан представителят на тази зодия, трябва да му се предложи дом със задушевна и спокойна атмосфера. Заекът ще отговори като го обезпечи материално.

Силни страни на зодия Заек

Хората от зодия Заек са с мек характер, те са състрадателни по природа, истински защитници на другите. Много са жертвоготовни и не биха се поколебали да пренебрегнат себе си заради другите. Много добре се ориентират за това, което е добро и правилно. Имат ясна представа за това как искат да се подредят нещата в живота им и в отношенията с другите. Това са проспериращи хора, които късметът рядко изоставя. Умни са и умеят да пазят тайните, които им доверяват. Това са победители, които постигат мечтите си, независимо какви препятствия стоят пред тях.

Слаби страни на зодия Заек

Хората от зодия Заек са доста зависими от околните. Слаби са, за да оцелеят в тежестите на ежедневния живот и затова се нуждаят от силен партньор, на когото да се облягат. Имат непрекъсната нужда от подкрепа.

Макар да се ползват с добрите чувства на околните, тези хора са много песимистично настроени и трудно взимат решение да действат, ако решат, че времето за това не е настъпило. Тяхната нерешителност и консервативност са сериозна пречка в живота им.

Склонни са към нервни сривове, липсват им амбиция и постоянство и затова имат нужда от подкрепа.

Кариера и финанси на зодия Заек

В работата зодия Заек е направо незаменима, защото може да съвместява работата на много специалисти. Креативността му е направо изумителна - може успешно да преговаря, да пресмята финансовите печалби, да организира работата, но се интересува от собствения си интерес, получавайки премии или повишение в длъжност.

Макар да изглежда витален и потънал в сантименталност, Заекът стои твърдо на краката си и не си губи времето във фантазии, а се отдава на практическа работа.

Подходящи професии са артистичните, където Заекът може да разкрие артистизма си, но отлично се справи и със скучните длъжности във финансовата сфера.

Любов и партньорство при зодия Заек

Принадлежащите на тази зодия са страхотни партньори. Те обичат романтиката, лоялни са към своите избраници и затова винаги имат обожатели.

Мъжете от зодия Заек са доста придирчиви и не винаги са настроени на семейна вълна. Жените от зодията пък имат нужда да обръщат повече внимание на приятелите си, отколкото да се застояват пред огледалото.

Когато са във връзка обаче са твърде обсебващи и изискват обектът на интереса им да им принадлежи изцяло и непрекъснато. Постоянното досаждане и проверки на партньора, забележките, недоверието на Заека са особено неприятни изяви на собственическото му отношение. В някои крайни случаи Заекът е в състояние да изпадне в истерия и да се държи неадекватно. Но пък и двата пола много обичат децата и са страхотни родители.

Китайски зодиакални знаци

Съвместимост на зодия Заек с другите зодии

Външната мекота на Заека подвежда, защото той може да изненада с твърдостта си дори значи като Тигъра и Вола.

Сродната душа както на мъжете, така и на жените от зодията е точно Вола, защото той е олицетворение на носещия света на раменете си и с това си импонира идеално със Заека. Волът освен това може да осигури стабилен дом и сигурни доходи, а това е високо ценено от Заека.

Овцата и Свинята също са подходящи за създаване на партньорство зодии.

Не бива обаче да се правят опити за създаване на връзки със зодия Петел, защото двете зодии принадлежат към несъвместимите или така наречени сблъскващи се знаци в китайския зодиак.

Интересни факти за зодия Заек

Благоприятният сезон на Заека е средата на пролетта.

Щастливият камък е перлата.

Елементът на Заека е дървото.

Подходящото за Заека цвете е нарцисът.

Щастливите цветове са зелено, сиво и бяло.

Щастливите числа на Заека са 4 и 9.

Известни личности, родени по знака на зодия Заек, са: Алберт Айнщайн, Фидел Кастро, Йосиф Сталин, Катерина Медичи, Джони Деп, Франк Синатра.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати