sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически Личности»Връзката на Хитлер с обществото Туле

Връзката на Хитлер с обществото Туле

Хитлер и Мусолини

В началото на XX век Германия претърпява голямо икономическо развитие. То се характеризира с развитието на структурни отрасли с голямо значение за страната. Индустриалиацията също нараства с бурни темпове и специалистите считат, че това е периода, в който се развиват различни езотерични общества.

Езотеризмът представлява учение, предназначено за определен кръг от хора. Разкриването на информация пред т. нар. непосветени е абсолютно забранено. Нацистите били привлечени от тази философия и Хитлер издига тайното мистично общество Туле.

Мария Орсич.
Снимка: YouTube

Най-известната представителка на това общество е Мария Орсич. През 1919 г. тя се установява в Мюнхен и заедно с Трауте и още 3 приятелки основава свой собствен кръг, известен като Врил гезелшафт.

По-късно Врил дамите са определяни като Петте вещици на обществото Туле. Според изследователите именно те са помогнали на пангерманското движение и възникването на Третия райх. Много конспиративни теории твърдят също, че нацистите са получавали помощ от други планети. Успехите на германските учени в опитите им с антигравитацията, новите летателни апарати и иновативното синтезиране на химични елементи са само малка част от невероятните неща, които са се случвали тогава.

Хитлер

Орсич била известна с комуникацията си с извънземни арийски същества, живеещи на планета в системата на Алдебаран. Тези извънземни посещавали планетата Земя и се установили в Шумер. Названието Врил на петте жени идва именно от древната шумерска дума ври-ил (като Бог, Богоподобен).

Хитлер

През 1919 г. Орсич и Зигрун, вторият най-важен медиум, провели сеанс. Мария получила криптирано съобщение от извънземните, което дори самата тя не успяла да разчете. По-късно се оказало, че това са технически данни на летателен апарат.

Данните за въпросния апарат са били съвсем точни и благодарение на Орсич и медиумите от Врил се оформила концепцията за алтернативна наука. През 1922 г. стартира и построяването на летящата машина, финансирано от Туле и Врил.

Хитлер

През 1924 г. Мария Орсич установява връзка и с най-приближения до Хитлер човек – Рудолф Хес. В апартамента му заедно с основателя на Туле, Рудол фон Себотендорф и други важни личности Мария извикала духа на загиналия по-рано публицист – Дитрих Екхарт.

След като медиумът изпаднал в транс, всички чули гласа на публициста да излиза от нея, казвайки, че трябва да остави друг глас да достави съобщение. След това един странен глас обявил, че е от народа Суми – жители на далечен свят, който обикаля около Алдебаран.

Хитлер

Съществуват предположения, че Хитлер се е интересувал от случващото се, но няма данни от кога. Теориите на Орсич за произхода на арийците кореспондират с тези на нацистите за висшата раса и най-вероятно са тяхната основа. Поради тази причина се срещат мнения, които открито обвиняват Орсич за възхода на нацизма и последвалата Втора световна война.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest