Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Психологически трикове за концентрация

Психологически трикове за концентрация

Нина НордНина Норд
Джедай
760495
Мислене

Ако искате да решите даден проблем, трябва да се научите как да се концентрирате върху него. Една от техниките това да стане качествено, е да мислите усилено на тихо усамотено място за обекта на проблема.

Размишлявайте за цвета му, формата, материала, от който е направен, за предназначението му.

Анализирайте тези факти и си спомнете цялата информация, която имате за проблема. Така постепенно можете да стигнете и до начина за разрешаването му. Мислено разговаряйте със себе си. Най-важно е да научите съзнанието си да генерира непрекъснат поток от мисли, свързани с обекта на концентриране.

Мисленето ви трябва да прилича на масло, което непрестанно тече с бавна скорост от бутилка с тясно гърло. Докато потокът от мисли за предмета на концентрирането не прекъсне, вие ще сте концентрирани единствено и само върху него.

Концентрация

Трябва да имате воля за размисли за обекта на концентрация. Продължавайте да мислите за него дори когато съзнанието ви отказва и се опитва да се фокусира върху други проблеми. Връщайте се отново и отново към това, което трябва да решите, за да го отхвърлите най-накрая.

Въображението също е важно – със затворени очи трябва да извикате в съзнанието си мисленият образ на обекта на концентрация.

В началото способността за мислена визуализация може да ви се види трудно достижима, но с времето ще свикнете.

След като завършите всички упражнения по концентрация, които не трябва да продължат повече от половин час, веднага престанете да мислите за обекта на концентрация.

Ще се учудите колко бързо ще решите проблема. Решението ще дойде до часове, без да мислите за това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Силвия
Силвия
03.03.2016 15:34
Съветите са много полезни не само в тази статия,но и в другите статий!
Благодаря Ви!
4
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
07.04.2014 11:58
Значи да мислим всеки ден по половин час за пари, та да се реши проблема.
4
0
Яна
Яна
22.04.2014 12:30
За пари прави следното: Когато даваш парите си на някой, в магазин, заведение или такси ги гледай и си казвай наум "Довиждане милички, да доведете своите братчета и сестричета пак при мен" ! :)
3
0
sisa
sisa
22.07.2012 10:50
вярно е
8
1