Нова версия – Ван Гог не се е самоубил
A New Theory - Van Gogh Did Not Kill Himself
Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Нова версия – Ван Гог не се е самоубил

Нова версия – Ван Гог не се е самоубил

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k720
Ван Гог

Разследване на водещия експерт по огнестрелни рани доктор Винсент ди Майо показва, че няма как знаменитият художник Винсент Ван Гог да се е самоубил, каквато е официалната версия за смъртта му.

Според официалните данни Винсент Ван Гог се е застрелял сам през 1890 година в житно поле, намиращо се край село, недалеч от Париж.

Доктор Винсент ди Майо преразгледал всички данни от предполагаемото самоубийство и стига до шокиращото твърдение, че няма как творецът да е стрелял сам.

Пред Венити Феър ди Майо казва, че фаталната рана в тялото на художника не може да бъде причинена от самонараняване. Експертът е убеден, че рана от самоубийство не може да изглежда по описания начин.

Според показанията на Пол Гаше младши, който е син на лекаря, огледал тялото на Ван Гог след самоубийството, огнестрелната рана на твореца е имала кафяв и лилав ореол.

Тогава се е смятало, че лилавият ореол е причинен от близостта на пистолета до гърдите на Ван Гог, а кафявият – от изгарянията от барута.

Доктор ди Майо обаче смята, че лилавият ореол няма голямо значени за установяване убиеца. Той просто показва, че жертвата е била жива часове наред след изстрела. Лилавият ореол се получава в резултат от подкожно кървене на кръвоносни съдове.

Специалистът смята, че кафявият ореол показва мястото, откъдето е влязъл куршума в тялото. Ди Майо е убеден, че такава входна рана няма как да се получи от близкото разстояние, от което се твърди, че се е застрелял Ван Гог.

Мистерия обаче си остава отговорът на въпроса – кой тогава е убил именития художник?

В официалните сведения се казва, че творецът е агонизирал 29 мъчителни часа преди да умре. Предният ден е поръчал бои, което за някои е свидетелство, че художникът нямал никакво намерение да се самоубива.

Слухове, разпространявани малко след смъртта му, твърдят, че Ван Гог е застрелян от група млади момчета. Мълвата за убийството на легендарния художник тръгва от село Овер сюр Оаз, където той е живял в годините до смъртта си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest