sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Човешкото Тяло»Щастливите мисли ни гарантират дълголетие

Щастливите мисли ни гарантират дълголетие

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k1k
Щастливи мисли за дълголетие
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Според редици психолози оптимизмът не само ни носи положително настроение, но и може да спасява човешки живот при тежки здравословни проблеми.

Специалистите вярват, че положителното мислене на пациентите и жизнерадостния поглед върху ситуацията, независимо колко тежка и трудна изглежда тя, може да гарантира успешното разрешаване на проблема.

Според психолога Веселин Смилянов оптимистичното мислене наистина има целебна сила.

Много от изследванията на експерта са показали, че хората, които не губят вяра, че ще се справят със ситуацията, винаги преодоляват проблемите си. Хората, които се настройват отрицателно, се огъват и пред най-малката пречка.

Веселин Смилянов е посочил два показателни примера от своята практика. И двата примера са свързани с жени, страдащи от онкологично заболяване. При първия случай на жената с инициали А.Д ѝ откриват рак на гърдата в най-ранния стадий, но все пак се наложило тя да преживее една операция.

Жената понесла изключително тежко лечението и се пречупвала дори пред най-малката трудност. Затова битка за живота ѝ трябвало да водят не онколозите, а психолозите.

Щастлива Жена

Във втория случай жената с инициали И.И. била в много по-тежко състояние – операцията ѝ била трудна, а и след нея са се появили усложнения.

Но усмивката не слизала от лицето ѝ и след 7 години преборила напълно рака. Точните науки също вярват, че оптимизмът може да повлияе положително върху здравето на човек.

Проучванията показват, че песимизмът активизира произвеждането на хормона на стреса, който има отрицателно влияние върху здравето.

В кръвта на пациента, подложен на депресивни състояния, се образуват значително по-малко бели кръвни телца – компонентите, които определят нивото на съпротивляемост на организма срещу различните инфекции.

Хората с негативно отношение към действителността имат ниско съдържание на на имуноглобулин в кръвта, което означава, че по-трудно се справят със здравословните проблеми, за разлика от оптимистите.

Според известния психолог Ричард Лазарус отричайки болестта, човек я преодолява по-лесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
антани
антани
10.03.2015 19:11
Това м/у другото е вярно,че хора с оптимистична нагласа се отьрвават от болестите си.Имам една позната,която преди всичко е заета с плановете си за весело прекарване на празници уикенди ,угажда си .Случиха й се какви ли не беди...главата й отваряха,имаше нещо на гьрдата и там я оперираха.Всичко това й се случваш по м/у другото,тя не се отказа нито от крьчмите,нито от хижите от новата кола,която си купи,абе сякаш не се случваше на нея,а на някой друг. Сега е добре ,не се смята за сериозно болна,иначе говори ,но като факт,не да се жалва...просто болестите й си отидоха,както и дойдоха......сьвсем вярно е стига да имаш сьрце да го постигнеш.....
0
0